Бездрожжевое тестото за пица на млякото

Бездрожжевое тестото за пица на млякото

Време за приготвяне: 50 мин

Предлагам алтернатива на обикновения дрожжевому тестото за пица — бездрожжевое тестото с мляко. Пица с по тестото винаги се получава много вкусно, каквато плънка сте поставили.

Начин на приготвяне:

Традиционно тесто за всички нас любимата италианска пица е мая, но далеч не при всички се получава готви толкова тънка, е много меко и еластично тесто, от което ще се подготви буквално за броени минути и дълго остават свежи. По-лесно и за мен е по-вкусно бездрожжевое тестото се в млякото и яйцата. То е много меко и коралови неописуемо вкусно. В идеалния случай тестото за пица трябва да бъде почти бесвкусным, тъй като основна роля играе именно пълнеж, но това тестото бесвкусным се нарече просто не може да бъде. Пица с такова тесто става подобна на вкусни руски открит пай.

Пред вас изпитана рецепта, как да се готвя бездрожжевое тестото за пица на млякото, който ще направи своя най-вкусните сладкиши, и вие никога повече няма да искате да правите често срещано мая тесто.

Необходими продукти:

  • Мляко — 250 Милилитра
  • Брашно — 4 Чаши
  • Яйца — 2 Броя
  • Сол — 1 Чаена лъжица
  • Олио — 2 Чл. лъжици

Брой порции: 4-5

Как да сготвим «Бездрожжевое тестото за пица на млякото»

Бездрожжевое тестото за пица с мляко - снимка стъпка 1 Подготовка на всички необходими съставки.

Бездрожжевое тестото за пица с мляко - снимка стъпка 2 Разбийте яйцата с вилица. Напълно хомогенна маса не може да направи, достатъчно е да се разбият жълтъците и внимателно ги смесете с протеини.

Бездрожжевое тестото за пица с мляко - снимка стъпка 3 Млякото се загрява, въведете в яйцата, добавете растително масло и сол. Разбъркайте добре.

Бездрожжевое тестото за пица с мляко - снимка стъпка 4 Постепенно добавяйте брашно и замеси меко тесто.

Бездрожжевое тестото за пица с мляко - снимка стъпка 5 Готовото тесто няма да бъде лепкава и в същото време ще бъде много мека и еластична.

Бездрожжевое тестото за пица с мляко - снимка стъпка 6 Разточете тестото по размер, форма и сложете в нея, след миене на слънчогледово масло.

Бездрожжевое тестото за пица с мляко - снимка стъпка 7 Отгоре намажете кетчуп или доматен сос, сложете плънката, каква желание. Аз използвах на консерви царевица, шунка и пържени гъби. Печете пицата във фурната в продължение на 30 минути. 10 минути преди готовност се поръсва с настърган кашкавал.

Бездрожжевое тестото за пица с мляко - снимка стъпка 8 Готовата пица дайте няколко минути почивка — и сервирайте. Нарежете пицата е много удобно специален нож.