Бърза пица на кефире

Бърза пица на кефире

Време за приготвяне: 35 мин

Искате да приготвите нещо услуги, отговарящи вкусна и проста операция? Предлагам да се вземе бележка за почти сигурен вариант — рецепта за приготвяне на бърза пица на кефире.

Начин на приготвяне:

Това е почти универсален вариант, като приготвите бърза пица на кефире. Имате нужда от поне съставки за тестото, и то с пълнеж може да си въобразявате, безкрайно. Единственият задължителен елемент може да се нарече сирене, а по-нататък използвайте всичко, което има под ръка.

Необходими продукти:

  • Яйце — 1 Брой
  • Кисело Мляко — 1 Чаена Чаша
  • Брашно — 1.5 Чаша (може и малко повече)
  • Растително масло — 1 Чаена лъжица
  • Сол — 1 Щипка
  • Сирене — 200 Гр

Брой порции: 6-8

Как да сготвим «Бърза пица на кефире»

Бърза пица на кефире - снимка стъпка 1 1. Тестото е изключително лесна и не изисква много усилия или умения. Всичко, което е необходимо, е кисело мляко, брашно и яйце.

Бърза пица на кефире - снимка стъпка 2 2. Карам на яйцата в малка купа, добавете малко сол и захар. Разбийте леко с вилица.

Бърза пица на кефире - снимка стъпка 3 3. Добавете кисело мляко и активно перемешивайте, докато сместа не стане гладка. Разбърква се щипка сода за хляб (свалям си не е необходимо, ако кисело мляко е достатъчно кисел). При желание може да се добави чаена лъжичка бакпулвер.

Бърза пица на кефире - снимка стъпка 4 4. Остава налейте малко растително масло, без мирис и добавете пресятото брашно. Замесете тесто без бучки и с хомогенна консистенция.

Бърза пица на кефире - снимка стъпка 5 5. Тава или форма за печене намажете малко количество масло или покриват пергамент. След това сложете малко от соса (идеален вариант е доматен сос с билки) и разпределете равномерно плънката. Можете да използвате колбаси, пушени меса, месо, гъби или зеленчуци само, например.

Бърза пица на кефире - снимка стъпка 6 6. Поръсете отгоре със сирене, и изпратете хартия за печене в предварително загрята фурна. В зависимост от плънката, се пекат пици от 20 до 35 минути при средна температура.

Бърза пица на кефире - снимка стъпка 7 7. Когато бърза пица на кефире в домашни условия ще е готов, оставете го малко да изстине и след това се нарязва части на парчета. Преди сервиране може да се поръсва с пресни билки.