Бързо мая тесто във фурната

Бързо мая тесто във фурната

Време за приготвяне: 25 мин

Дрожди инфекции на изпичане невероятно вкусни. Но, за съжаление, не всички са достатъчно време за няколко часово изкачване на теста. С тази рецепта ще ви изобщо не е нужно толкова да чакаме, така че запоминайте!

Начин на приготвяне:

Ще ви покажем как да приготвите бързо мая тесто във фурната. Тази рецепта е много удобно, тъй като отнема минимум време и ще изисква по-малко усилия. Топлина от фурната ще позволи на теста бързо да започне да се покачва, и вече след 15-20 минути може да се премине към работа с готови тестото и се пекат любимите хляб или кифла, например.

Необходими продукти:

  • Мляко — 1 Чаша
  • Брашно — 500 Гр (приблизително)
  • Мая — на 30 Грама (може да пакетче суха)
  • Яйце — 1 Брой
  • Олио — 3 Чл. лъжици
  • Захар — 1 Член. лъжица
  • Сол — 3/4 Чаени лъжици

Брой порции: 1

Как да сготвим «Бързо мая тесто във фурната»

Бързо мая тесто във фурната - снимка стъпка 1 1. Преди да се пристъпи към замесу тест, включете фурната да загрее я малко. В дълбока купа изпратете топлото мляко, захарта и маята. Разбърква се до пълно разтваряне.

Бързо мая тесто във фурната - снимка стъпка 2 2. Отделно пресейте сухите съставки: брашното и солта.

Бързо мая тесто във фурната - снимка стъпка 3 3. Направете в центъра на едно малко кладенче, сипете млякото. Изпратете купа във фурната (вече выключенную!) минути 5-7.

Бързо мая тесто във фурната - снимка стъпка 4 4. Мая започва да работи в жегата много активно.

Бързо мая тесто във фурната - снимка стъпка 5 5. А сега изсипете растително масло.

Бързо мая тесто във фурната - снимка стъпка 6 6. Добавете яйцето.

Бързо мая тесто във фурната - снимка стъпка 7 7. Всичко внимателно се разбърква и отново изпратете тестото в топла фурна. Оставете още за 10 минути.

Бързо мая тесто във фурната - снимка стъпка 8 8. Това е всичко. Въздушно, меко, еластично тесто е готово за по-нататъшна работа.