Чиабатта с лук

Чиабатта с лук

Време за приготвяне: 4 ч. и 0 мин.

Мисля, че всички ще се съгласят с факта, че домашно приготвени сладкиши в хиляди пъти по-вкусно продажната, тогава да вземем за готвене рецепта от италиански готвачи и приготвят прекрасна чиабатту с лук.

Начин на приготвяне:

Приготвят хляб сами — това не е лесно, особено ако се прави от тесто, но пък колко е приятно след това го нарежете на, още топла, на парчета. За мен сладкиши никога не е било любимо занимание, но има някои рецепти, в които аз не ленюсь губите време и усилия, като например този готвене рецепта чиабатты с лук. Такава италиански хляб ще се хареса на всички без изключение, дори и тези, които не обичат хлебни изделия, в края на краищата, той е изключително нежен, въздушен и ароматен. Вие само си представете, какъв страхотен аромат разносится у дома си, когато чиабатта се пече във фурната, трудно се въздържат от себе си и не яде всичко. Повярвайте ми, когато се опитате, тогава не може да ядете един обикновен хляб от магазина, никога повече, но това и не е страшно, защото сега вие ще знаете, как да направите чиабаттау с лук в домашни условия.

Необходими продукти:

  • Брашно — 550 Грама (450 гр — в тестото, 100 гр — в тестото)
  • Водата е топла — 1 Чаша (+ 100 мл в тестото)
  • Захар — 0,5 Г.». лъжици
  • Маята е суха — 5 Грама
  • Зехтин — 20-30 Грама (+ за печене лук)
  • Сол 3/4 Чл. лъжици
  • Лук — 2-3 Броя (може да се замени с праз )

Брой порции: 2-4

Как да сготвим «Чиабатта с лук»

Чиабатта с лук - снимка стъпка 1 Налива в купа с 100 гр. брашно, залейте с 100 мл топла вода, добавете маята и захарта. Разбърква се и се оставя на полчасика на топло място.

Чиабатта с лук - снимка стъпка 2 Когато тестото ще е готова, може да продължи готвене. Пресейте брашното останалата част от брашното в дълбока купа.

Чиабатта с лук - снимка стъпка 3 Се изсипва към брашното чаша топла вода, зехтин и добавете приставката.

Чиабатта с лук - снимка стъпка 4 Налива сол, разбърква се и на този етап на готвене добавете предварително запържени до златисто кафяво лук.

Чиабатта с лук - снимка стъпка 5 Замесете тестото трябва на ръце и много, много внимателно, не по-малко от 20 минути. След това ние взимаме дълбока купа, защото тестото ще расте) и намажете я със зехтин.

Чиабатта с лук - снимка стъпка 6 Разстила в нея на готово тестото, покрийте го с кърпа и поставете на топло място за 1,5 часа. През това време тестото трябва значително да нарасне в цялост.

Чиабатта с лук - снимка стъпка 7 След време ние се разстила тестото върху плоска повърхност, обминать не му е необходимо.

Чиабатта с лук - снимка стъпка 8 И се разделя на части, брой части зависи от това, колко чиабатт искате да се готви.

Чиабатта с лук - снимка стъпка 9 От всяка част се внимателно под формата на правоъгълен хляб и се разстила върху хартия за печене, застланный с пергаментова хартия.

Чиабатта с лук - снимка стъпка 10 Обилно се поръсва повърхност чиабатты брашно и се оставя хляба в топло място.

Чиабатта с лук - снимка стъпка 11 Когато те ще се удвои, може да продължи готвене.

Чиабатта с лук - снимка стъпка 12 Сега загрейте фурната до 210 градуса по-ниско ниво се постави малка тенджера с вода, за да образовывался двойки. Изпращаме чиабатты във фурната за 15 минути.

Чиабатта с лук - снимка стъпка 13 Освен това, ние почистваме тенджера с вода, убавляем на температури до 200 градуса и се пече чиабатты още 10-15 минути. Готовият хляб се разстила върху решетка да се охлади, а след това се наслаждаваме на вкуса на домашно приготвени сладкиши. Приятен апетит!