Домашен хляб с трици във фурната

Домашен хляб с трици във фурната

Време за приготвяне: 2 часа 30 мин

Дори при липса на специална кухненска техника можете да се отдадете на зашеметяващ сладкиши. Предлагам ви, за да отбележи доста прост вариант, как се приготвя домашен хляб с трици във фурната.

Начин на приготвяне:

Това е не само вкусен и полезен, но и изключително достъпни рецепта за приготвяне на домашен хляб с трици във фурната. Най-малко усилия и съставките, както и в резултат на това — ароматен и много апетитен, hlebushek. При желание в тестото може да добавите и щипка ароматни треви или слънчогледови семки например.

Необходими продукти:

  • Вода — 1 Чаша
  • Брашно — 1.5-2 Чаши
  • Трици — 3, Чл. лъжици
  • Олио — 2 Чл. лъжици
  • Сол — 0.5 Ст. лъжици
  • Мая — 18 Грама
  • Масло — 1 Член. лъжица
  • Захар — 2 С.л.. лъжици

Брой порции: 1

Как да се готви «с Домашно приготвен хляб с трици във фурната»

Домашен хляб с трици във фурната - снимка стъпка 1 1. В дълбока купа изпратете захар и мая. Изсипете всички топла (не гореща!) вода и оставете 10-15 минути.

Домашен хляб с трици във фурната - снимка стъпка 2 2. Добавете сол, трици, пресейте на малки порции брашното. Между другото, използвайте тази лесна рецепта за домашен хляб с трици във фурната възможно, тъй като пшеница и ръж брашно. Изсипете растително масло.

Домашен хляб с трици във фурната - снимка стъпка 3 3. Замесете меко, не липнущее към ръцете тесто. Покрийте с чиста кърпа и оставете на топло да се приближи.

Домашен хляб с трици във фурната - снимка стъпка 4 4. Колкото по-свежа и по-добре маята, толкова по-малко време ще отнеме, за да тестото се е увеличил в размер най-малко два пъти.

Домашен хляб с трици във фурната - снимка стъпка 5 5. Жаропрочную формата намажете добре с масло и се поръсва с брашно. Поставете тестото в нея, предварително обмяв го внимателно. Отново оставете в топло за втория подход.

Домашен хляб с трици във фурната - снимка стъпка 6 6. Паралелно включване на фурната, загрейте до 200 градуса. Когато тестото е добре дошъл за втори път, може да се изпрати формата във фурната.

Домашен хляб с трици във фурната - снимка стъпка 7 7. В зависимост от избраната форма, пече hlebushek от 30 минути до 1 час. След внимателно извадете го от формата, покрийте с чиста кърпа, оставете го да се охлади. Надявам се, че този вариант, как се приготвя домашен хляб с трици във фурната, ще трябва да ви е по вкус.