Эклеры шоколадови

Эклеры шоколадови

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Готвене рецепта, прекрасни френски эклеров. Тези сладки са много популярни у нас, в Русия и страните от ОНД.

Необходими продукти:

 • Яйца, големи — 4 Броя (За теста:)
 • Яйчен белтък — 1 Бр.
 • Кошер сол — 1 Щипка
 • Захар — 1 Член. лъжица
 • Масло — 85 Грама
 • Брашно — 160 Гр (хлебная)
 • Маслото на стайна температура — 30 Грама (За крема:)
 • Кошер сол — 1 Щипка
 • Царевично нишесте — 30 Грама
 • Екстракт ванилия — 1 Ч.л.
 • Пълномаслено мляко — 2 Чаши
 • Яйца — 2 Броя (по-големи)
 • Яйчен жълтък — 1 Бр. (голяма)
 • Захар — 120 Грама
 • Мастни сметана — 1 Чаша (За Ганаша:)
 • Полусладкий шоколад — 250 Гр (талаш)
 • Царевичен сироп — 1 Член. лъжица (за да шоколад се превърна в блестящ)

Брой порции: 12

Как да сготвим «Эклеры шоколадови»

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 1 Да започнем с тестото: В тенджера се изсипва захарта и солта, разбъркайте добре и добавете маслото. Оставете да заври.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 2 Добавете брашното.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 3 Разбърква се добре.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 4 Продължавайте да попречи на тестото започне да се съберат. Намалете огъня.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 5 Като продължава да се разбърква ще започне да се образува форма на кълбо, се бърка още няколко минути.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 6 Сложете тестото в купа и на бавна скорост, с миксер, взбивайте тестото докато не се охлади.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 7 Сега, на ниска скорост, добавете яйцата едно по едно, преди да добавите следващото яйце се уверете че предишното добре разбъркан. Не забравяйте да добавите протеин. Тъй като тестото ще работят по-дебел и по-плътен увеличавайте скоростта миксер bosch.между. След като всички яйца добавени взбивайте още в продължение на 1-2 минути.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 8 Поставете тестото в ZIP пакет и нарежете при пакет от върха (около 2,5 см). Ако имате професионален сладкарски чанта, а след това го използвайте.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 9 Лежеше на пергамент върху хартия за печене. Выдавливайте тестото дълга около 10-12 виж Оставяйте резерв на място, тъй като за печене, за да се разшири. Намокрете с вода по цялата дълга «колбаси».

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 10 Поставете хартия за печене на средния рафт и печете в продължение на 15 минути при температура 220 °C. След това намалете температурата до 180 °С и се пече още 10-12 минути, сладкиши трябва да придобие золотовато-кафяв оттенък. След това, поставете вашите эклеры на сетчатую повърхност.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 11 Освен това, ако не разполагате сладкарски чанта с пластмасови връхчета, използвайте нож. Направете малък разрез в средата. И сложи эклеры обратно във фурната за няколко минути. Ако имате сладкарница торба, а след това просто, използвайте пръчка, за да пробие дупка в центъра на всяка эклера (като на снимката). И, отново, на няколко минути поставете във фурната.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 12 Сега, продължете към следващата стъпка. Правим крем. В тиган, на умерен огън, сипете млякото и 60 г захар и да доведе до възпаление на белия дроб.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 13 Междувременно, пресейте 30 гр. царевично нишесте, 60 г захар и щипка сол кошер в малка купа, за да се отървете от бучки.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 14 В средно голяма купа разбийте яйцата и жълтъка, след това се добавя смес от царевично нишесте и размахване да доведе до хомогенна маса.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 15 След като производството на мляко да заври, отстранете от котлона и сега, много бавно, по 1/4 изсипете в сместа от яйца и царевица и бързо се разбърква, тук набързо не е необходимо (ако правите всичко сами, уверете се, че повърхността на масата ви не е гладка, а най-добре е да поставя някаква гумена подложка).

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 16 На следващо място, поставете саксията на хладно плочки и изсипете цялата смес от там, като се разбърква непрекъснато. Когато всичко е добре разбъркан, поставете обратно в гореща конфорку на среден огън, продължавайте да разбивате в продължение на 5-6 минути без прекъсване.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 17 Когато сместа достигне до горе, изключете котлона и сложете тенджерата на студено конфорку. След това, вземете сито и една купа на средни размери. И отделно всички свернувшиеся частици яйца.

Эклеры шоколадови - снимка на стъпка 18 Добавете маслото и ванилията в купа.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 19 Перемешивайте до хомогенна маса. Тъй като крема е още горещ масло трябва добре да се стопи.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 20 Покрийте крема с фолио, уверете се, че фолиото е прилепен към крему. Охладете в хладилника.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 21 На следващо място, извадете охладена сметана и продължете да попълвате. Ако имате сладкарница торба, а след това просто пълнете крем эклеры през направена дупка, а ако не, тогава сложи крем лъжица, като на снимката.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 22 Сега ganache. Загрейте сметаната на умерен огън, след като започне да ври свалете от котлона и бавно се добавят парченца шоколад, като се разбърква с лъжица.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 23 Продължавайте да разбърква се, докато шоколадът напълно се разтвори. Ако искате да шоколад изглеждаше брилянтно след това добавете 1 супена лъжица. л. царевичен сироп. Изсипете ganache в дълга чиния, такава че да ви е удобно акунать эклеры. И поставете в хладилник да се втвърди. На всеки няколко минути изваждайте и перемешивайте. Когато стане густоватый, може да се премине към следващата стъпка.

Эклеры шоколадови - снимка стъпка 24 Ganache трябва да има консистенция на пудинг, но при този леко да капе. Окунайте горната част на эклера в Ganache. Ако той не приклепает до эклеру, тогава сте прекалили с заморозкой и трябва да му се загрява леко. Приятен апетит.