Изцяло с аромат на козунаци

Изцяло с аромат на козунаци

Време за приготвяне: 4 ч. и 0 мин.

Изцяло с аромат на козунаци се пекат за два три дни преди настъпването на Великден. Рецептата за тестото на сладкарски съдържа масло, захар, много яйца и затова козунаци са добре поддържани. Аз обикновено започвам да се готви в петък.

Начин на приготвяне:

Така че изцяло с аромат на козунаци се оказаха вкусни и леки трябва да спазват правилата на приготвяне на бисквити тестото. Млякото не трябва да се нагрява над четиридесет градуса, иначе мая може да умре. Брашно докато тестото се счита за добавяйте постепенно, тестото трябва да бъде еластична, но не е остра. Ако се скатаете тестото на топка и поставете го на масата, след това тестото се губят форма. Когато тестото се счита в приставката на опашка, за да въведете всички съставки и разбъркайте перемешивайте на всеки етап, а след това вече добавяйте брашно. Не забравяйте, тестото обича топлината, а не течения. Успех и добър апетит!

Необходими продукти:

  • Брашно — 1-1,3 Кг
  • Мая — 50 Грама (или 10 гр суха)
  • Мляко — 500 Милилитра
  • Яйца — 6 Броя
  • Масло — 200 Грама
  • Захар — 250-300 Грама
  • Стафиди и захаросани плодове — 300 Грама
  • Ванилия — 0,5 Чаени лъжички
  • Захар — 100 Гр (глазура)
  • Яйце (белтък) — 2 Броя (глазура)

Брой порции: 8

Как да сготвим «изцяло с аромат на козунаци»

Изцяло с аромат на козунаци - снимка стъпка 1 В загрята мляко се разтваря маята, добавете 500 грама брашно, разбъркайте, покрийте с кърпа и поставете на топло за 30 минути.

Изцяло с аромат на козунаци - снимка стъпка 2 Тестото трябва да се увеличи два пъти.

Изцяло с аромат на козунаци - снимка стъпка 3 Отделете жълтъците от белтъци и разбийте със захарта.

Изцяло с аромат на козунаци - снимка стъпка 4 Белтъците с щипка сол разбийте на стабилна пяна.

Изцяло с аромат на козунаци - снимка стъпка 5 В тестото се добавят жълтъците, разбъркайте, добавете омекотена масло и се разбърква, след това се добавят белтъците и останалата брашно с ванилия. Замесете добре тестото и го поставяте на топло за около час.

Изцяло с аромат на козунаци - снимка стъпка 6 Тестото трябва да бъде некрутым.

Изцяло с аромат на козунаци - снимка стъпка 7 Когато тестото да растат два пъти се добавят към него измити, obsushenny стафиди. Разбъркайте добре тестото.

Изцяло с аромат на козунаци - снимка стъпка 8 Когато тестото се издига отново, сложете го в намазана с масло форма. Тестото трябва да заеме половината от калъпи.

Изцяло с аромат на козунаци - снимка стъпка 9 Когато тестото се издига, пече се при 180 градуса за 35-40 минути.

Изцяло с аромат на козунаци - снимка стъпка 10 За глазурата разбийте белтъците с щипка сол, постепенно добавяне на захарта.

Изцяло с аромат на козунаци - снимка стъпка 11 Украсете изцяло с аромат на козунаци глазура и топинг.