Кафе cupcake

Кафе cupcake

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Предлагам ви невероятно ароматен, много лесен за приготвяне и просто чудесен вариант сладенького чай, всичко това е за кафе на cupcake в домашни условия. Пекат — удоволствие!

Начин на приготвяне:

Такъв десерт е подходящ не само за кофеманов в действителност. Колкото повече се използва напитка, толкова насыщеннее ще вкуса на торта, но при това вие можете само леко оттенить вкус и аромат на тестото, ако десерт ще има, в това число и децата. Ако желаете, можете да се допълни с рецепта за приготвяне на кафе печене на кекс със сушени плодове или ядки, например.

Необходими продукти:

  • Захар — 0.5-1 Чаша
  • Брашно — 1 Чаша
  • Мляко — 1/3 Чаша
  • Масло — 125 Грама
  • Яйца — 2 Броя
  • Кафе — 2 Ст. лъжици
  • Сол — 1/3 Чаени лъжички
  • Втасване — 1 Чаена лъжица

Брой порции: 4-6

Как да се готви «на Кафе cupcake»

Кафе cupcake - снимка стъпка 1 1. Първото нещо, включете фурната, оставете я да се загрява до 180 градуса. Се вари в мляко, кафе (по-добре естествена, но разтворимо също е доста подходящ). Подгответе останалите съставки, необходими, за да повторите тази проста рецепта кафе печене на кекс.

Кафе cupcake - снимка стъпка 2 2. В дълбока купа пресейте брашното. Добавете щипка сол и бакпулвера, разбърква се захарта.

Кафе cupcake - снимка стъпка 3 3. Постепенно се налива кафе, започва се смесват сухите съставки.

Кафе cupcake - снимка стъпка 4 4. Тип в яйцата, след което взбивайте тестото до хомогенност.

Кафе cupcake - снимка стъпка 5 5. Добавете омекотена масло. За аромат в този случай се използва и ванилията и захарта, но са идеални канела или кардамон, например.

Кафе cupcake - снимка стъпка 6 6. Намажете формата с масло, поръсете я с брашно.

Кафе cupcake - снимка стъпка 7 7. Сложете тестото във формата, печете кафе на cupcake в домашни условия около 40-55 минути, в зависимост от размера на формата.

Кафе cupcake - снимка стъпка 8 8. Готовият сладкиш се оставя да се охлади малко, след това внимателно извадете от формата. Преди сервиране може да се поръси го с пудра захар или се поръсва с пудра, например. Приятен чай!