Кифли без яйца

Кифли без яйца

Време за приготвяне: 30 мин

Предлагам ви да изпробвате в кухнята една проста рецепта за кексчета, без яйца, — толкова полезен десерт да се хареса и на възрастните, и на децата, и да ви даде нито един излишен сантиметър към талията не ще! Опитайте!

Начин на приготвяне:

Тази рецепта за приготвяне на кексчета без яйца прочетох някъде в сайта за худеющих, и малко го е променила. Но ако ти пожелавам и не се възстановяват от екстри, а след това брашното добре да се използва пълнозърнесто, а захарта да се замени шепа стафиди. Това означава, че всички допълнения и промени в своя воля, човек трябва само да включите въображението си.

И така, как да направите кифли, без яйца:

1. За начало в отделна купа смешаем всички сухи съставки. Много внимателно разбъркайте, за да се брашното, захарта и бакпулвера добре помежду си, смесени.

2. Сега, също е препоръчително отделно се смесват всички течни съставки и добре разбъркайте.

3. Банани (най-добре да вземат зрели, дори и меки, те са по-сладки) разминаем с вилица, за да успеят, и добавяме към течната смес.

4. Разбърква се и внимателно изсипете отгоре сухи съставки, да не забравяме всеки път всички заедно внимателно сгънете.

5. Вземете калъпи за кексчета и се разстила нашето тесто в тях така, че да е взето под внимание факта, че нашите кифли още малко ще се увеличи.

6. Изпращаме нашите калъпи в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20 минути.

Получава се изключително вкусна, и с минимум усилия и време, разходи, аз така мисля, че ви тази рецепта за приготвяне на кексчета без яйца, ще искате да се запази, и при възможност се отдадете и на себе си, и за своите гости, така вкусен и полезен десерт! Късмет!

Необходими продукти:

  • Брашно — 250 Грама
  • Захар — 100 Гр
  • Втасване — 2 Супени лъжици
  • Мляко — 100 Милилитра
  • Олио — 100 Милилитра
  • Банан — 3 Броя

Брой порции: 4-5