Мая постни палачинки

Мая постни палачинки

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Домашни бухти — това е нещо съвсем топло, домашно. Най-често палачинки приготвени от баба. Тя те получените пухкави и вкусни, но съвсем без яйца. Как? Да, много просто! Палачинки са дрожжевыми.

Начин на приготвяне:

В период на пости трябва да подават на подобни ястия с кармельным сос, торта на базата на растително масло, конфитюр, мармалад, курдом или просто със захар. Промяна на завеждане и вид на сладко, ние всеки път ще се получават на нов вкус на ястието. Вижте как се приготвя мая постни палачинки!

Необходими продукти:

  • Мая суха бързо — 1 Чаена лъжица
  • Захар — На вкус
  • Сол — На вкус
  • Брашно — 250 Грама
  • Вода — 100 Милилитра
  • Растително масло — На вкус

Брой порции: 10

Как да сготвим «Мая постни палачинки»

Мая постни палачинки - снимка стъпка 1 За приготвяне на гъбични постни палачинки вземем вода. Загрява до 40 градуса. Добавете във водата 2-3 супени лъжици. супени лъжици захар, 1 щипка сол. Добавете във водата сухи бързо маята се разтваря ги в вода.

Мая постни палачинки - снимка стъпка 2 В купа пресейте брашното. Добавете получената вода. Замесете тесто.

Мая постни палачинки - снимка стъпка 3 При нас ще излезе много еластично, умерено гъста и по-течно тесто.

Мая постни палачинки - снимка стъпка 4 Затегнете купата с тестото с фолио и поставете тестото втаса на топло място. Време подьема — 1 час.

Мая постни палачинки - снимка стъпка 5 Загрейте тиган. Тестото трябва да се месят. Изсипва се в горещ тиган олио. Сложете една супена лъжица от тестото. Запържете палачинки от двете страни (на слаб огън), докато омекнат. За да бухти не подгорели и вътре не са сурови, те трябва да се готви на слаб огън.

Мая постни палачинки - снимка стъпка 6 Мая постни палачинки трябва да се сервирайте с конфитюр или сладко.