Мая тесто без квас

Мая тесто без квас

Време за приготвяне: 35 мин

Мая тестото е подходящ за приготвяне на торти и кексчета. Ако времето е малко, то не е задължително да се вари. Да ви разкажа, как се приготвя тесто без квас, тази рецепта използвам отдавна.

Начин на приготвяне:

Тесто без квас се получава по-лошо опарного, разликата в крайния печене вие няма да забележите. Тази рецепта е подходящ за онези, които се придържа към пост, защото в неговата подготовка не се използват яйца. Тя се приготвя бързо и лесно, подходящ за хляб, торти и други сладкиши.

Необходими продукти:

  • Сол — 1 Чаена лъжица
  • Захар — 40 Грама
  • Растително масло — 5 Ст. лъжици
  • Вода — 0,5 Литра
  • Брашно — 4,5 Чаши
  • Мая пресовани — 40 Грама

Брой порции: 1

Как да сготвим «Мая тесто без квас»

Мая тесто без квас - снимка стъпка 1 1. В купа сложих захар, сол готварска, олио, предварително пресятото брашно (½ чаша).

Мая тесто без квас - снимка стъпка 2 2. Внимателно смеси всички съставки с лъжица.

Мая тесто без квас - снимка стъпка 3 3. Половината от водата довежда се до кипене, след което вливаю на тънка струйка в тестото.

Мая тесто без квас - снимка стъпка 4 4. Внимателно растираю тестото с лъжица и се оставя да се охлади (на стайна температура).

Мая тесто без квас - снимка стъпка 5 5. Добавете в сместа бакпулвера и се разбърква енергично.

Мая тесто без квас - снимка стъпка 6 6. Останалата вода подогреваю малко, след това вливаю към тестото.

Мая тесто без квас - снимка стъпка 7 7. На последно място всыпаю предварително пресятото брашно и месите тестото.

Мая тесто без квас - снимка стъпка 8 8. Перекладываю тестото от купата на масата, който малко присыпаю брашно, и вымешиваю тестото с ръце.

Мая тесто без квас - снимка стъпка 9 9. Покритие на тестото с кърпа и се оставя за няколко минути, след това използвам за печене.