Мая тесто без яйца

Мая тесто без яйца

Време за приготвяне: 7 ч. и 0 мин.

Изцяло с аромат на кифлички, сладкиши, както и на рула с този тест се получават, просто невероятно. След изпичане става въздушно и леко, пригответе с него нещо и резултатът от вас точно ще зарадва.

Начин на приготвяне:

Има Много различни варианти за приготвяне на това тесто, защото всяко семейство своите тайни, благодарение на които печене се получава особено вкусна и въздушна. Тази рецепта за приготвяне на тесто, без яйца, по мое мнение, един от най-лесните варианти, така че аз препоръчвам го на всички, без изключение, а особено на младите жени в къщата, тъй като аз. Колко пъти не съм правила това мая тесто без яйца в домашни условия, тя винаги се получаваше много нежен, ефирен и пореста, а ми сладкиши похвали както домашни, така и приятели. Така че, ако все още нямате своя собствена наработанного рецепта, опитайте се да се подготви тестото, сигурна съм, той ще ви хареса.

Необходими продукти:

  • Брашно — 5 Чаши (чаша от 250 мл)
  • Мляко — 500 Милилитра
  • Мая сухи естествени — 3 Супени лъжици
  • Захар — 0,5 Чаши
  • Масло — 125 Грама
  • Сол — 2 Супени лъжици
  • Ванилия На вкус

Брой порции: 1

Как да сготвим «Мая тесто без яйца»

Мая тесто без яйца - снимка стъпка 1 Сипете млякото в тенджера и се загрява, но не силно, до 40 градуса някъде.

Мая тесто без яйца - снимка стъпка 2 Переливаем топло мляко в купа и се разрежда в него суха мая, оставете тази смес за няколко минути на топло.

Мая тесто без яйца - снимка стъпка 3 След това вземете чиста тенджера и се стопи в него маслото.

Мая тесто без яйца - снимка стъпка 4 В дълбока купа се налива в брашното и смесете го със захар, сол и ванилия.

Мая тесто без яйца - снимка стъпка 5 В доставяме специални смеси налива мляко с разтворена мая в него, внимателно всичко се разбърква.

Мая тесто без яйца - снимка стъпка 6 Сега добавете разтопеното масло и замесете тестото, първо с лъжица, а след това с ръцете си, благодарение на масло незабавно тя няма да се придържаме.

Мая тесто без яйца - снимка стъпка 7 Mesim тесто 2-3 минути, докато тя отново не се превърне в лепкава.

Мая тесто без яйца - снимка стъпка 8 След това продължаваме да го месене още 10 минути. В крайна сметка тестото трябва да изглежда мека и еластична, под формата на него топка и поставете тестото в купа, намазана с масло, покрийте купата с фолио. Оставяме тестото се изкачи на 2 часа при стайна температура.

Мая тесто без яйца - снимка стъпка 9 Когато тестото се увеличи двойно, сменяте го в хладилника, за около 4 часа то ще бъде напълно готов за по-нататъшна работа.