Мая тесто със суха мая

Мая тесто със суха мая

Време за приготвяне: 50 мин

От тесто могат да се приготвят ястия маса, така че феновете на печене трябва да знаете как се приготвя тестото със суха мая. Това е един много бърз и лесен вариант на теста!

Начин на приготвяне:

Това тестото се приготвя много бързо за сметка на това, че не трябва да се выстаивать няколко пъти. Най-добре е бързо тестото е подходящ за банички с пълнеж. Банички са много меки, но не се подуват много силно при запекании във фурната или обжаривании в тиган.

Също така това тесто е подходящо за печене на торти и кексчета. По желание в нея могат да се добавят мак, сушени плодове и други съставки.

Необходими продукти:

  • Суха мая — 1 Член. лъжица
  • Мляко — 1 Чаша
  • Захар — 1 Чаша
  • Маргарин — 100 Грама
  • Брашно — 500 Гр
  • Едно яйце на пиле — 2 Броя

Брой порции: 1

Как да сготвим «Мая тесто със суха мая»

Мая тесто със суха мая - снимка стъпка 1 Първо, необходимо за приготвяне на тестото за теста. За това загрейте млякото, но не го отведе до кипене. В млякото изпратете суха мая и три супени лъжици захар и толкова брашно. Разбъркайте добре тестото и накиснете я за около половин час.

Мая тесто със суха мая - снимка стъпка 2 Кокоши яйца и маргарин извадете от фризера и поставете на топло място за известно време. Когато маргарин ще стане мек, да го добавите в тестото и там същия тип в яйцата. Внимателно се разбърква маса, без бързи движения.

Мая тесто със суха мая - снимка стъпка 3 В получената смес порционно добавете още половин чаша брашно. Разбъркайте тестото така, че в него не остава на бучки. Това е най-добре една супена лъжица, триене на бучки за ръба на чашата.

Мая тесто със суха мая - снимка стъпка 4 Добавете в тестото, останалата част от брашното. Извадете го върху повърхността на масата (присыпанного брашно) и добре разбъркайте с ръце. Ако е необходимо, добавете още брашно. Тестото е готово, можете да направите от него всяка сладкиши.