Меки вафли за электровафельницы

Меки вафли за электровафельницы

Време за приготвяне: 15 мин

Искат да се харесат на семейството си вкусна закуска? След това вижте как се приготвя меки вафли за электровафельницы. Тестото е доста лесна и се приготвя бързо, а вафли се получават нежни, ароматни.

Начин на приготвяне:

В класическия вариант гофрети се консумират с кленов сироп. За закуска е идеална възможност вафли с извара, сметана и сладко.

По желание в тестото за вафли, можете да добавите парченца трохи или какао. В този случай може да се получи шоколадови вафли. А за да ги направи още по-красиви, може да се смесва бял и кафяв шоколад тестото в вафельнице.

Необходими продукти:

  • Едно яйце на пиле — 3 Броя
  • Масло — 120 Гр
  • Захар — 150 Грама
  • Брашно — 1,5 Чаши

Брой порции: 8-10

Как да сготвим «и Меки вафли за электровафельницы»

Меки вафли за электровафельницы - снимка стъпка 1 Първо трябва да се разбият в купа яйцата. Към яйца, добавете захар на пясък. Захарта трябва да се разтвори, за това по-добре го разбийте с яйцата с помощта на миксер на малка скорост. Но можете да направите и размахване.

Меки вафли за электровафельницы - снимка стъпка 2 Маслото се разтапя в метална купа, но не се оставяйте да заври. Когато маслото се охлади леко, добавете го към яйца и захар. Към тази маса се изсипва брашното и тестото разбийте с пасатор или размахване до получаване на хомогенна нежна консистенция.

Меки вафли за электровафельницы - снимка стъпка 3 Вафельницу загрейте, след това черпаком изсипете тестото в нея, покрийте и се пече. Времето за готвене зависи от модела гофретници, така че проверявайте внимателно инструкциите. Обикновено печене отнема няколко минути.

Меки вафли за электровафельницы - снимка стъпка 4 Сервирайте вафли могат да бъдат с най-различни пълнежи, сосове, плодове и плодове. Също така това може да е сладолед. Яде ги и топли, и студени.