Понички постни

Понички постни

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Споделям рецептата за приготвяне на пампушек постни и са много вкусни. Препоръчвам ви и вие да опитате, това изобщо не е трудно! Аз преди това си мислех, че за печене на големи скокове сложна, но това не е така! Уверете се сами!

Начин на приготвяне:

Пред вас една проста рецепта пампушек постни и вкусни. Аз дълго време си мислех, че след това е много скучно. Но една моя приятелка ми отвори тайна, че постно и вегетарианска храна често са сходни, това е само съвременни вегетарианци се превърна в много, толкова много, че те и производството си създали, и много от това, което излезе с интересни неща. В този случай аз съм от тях, «одолжила» заместител на обикновеното мляко — бадемовото мляко. Нека то е по-скъпо, но е много вкусно, тлъсто и за печене е подходящ! Препоръчвам ви и вие да опитате!

Необходими продукти:

  • Водата е топла — 200 Милилитра
  • Бадемово мляко — 100 Милилитра (може да бъде всяко веганское «мляко» като соево, кокосово или бадемово)
  • Брашно — 800 Грама
  • Мая — 35 Грама (пресни)
  • Чесън — 2 Скилидки
  • Олио — 100 Милилитра
  • Магданоз — 1 На вкус (за украса)
  • Подправки — 1 На вкус

Брой порции: 3-4

Как да сготвим «Понички постни»

Понички постни снимка стъпка 1 1. Първо смешаем топли вода и мляко, добавяме тук мая и една чаена лъжица захар и брашно. Разбъркайте и изчакайте, докато сместа забродит и ето тази шапка ще се появи.

Понички постни снимка стъпка 2 2. Сега замесете тесто. До опаре добавяме брашното, маслото и солта, разбъркайте. Брашното изсипете не цялата наведнъж, а постепенно, за да не е на бучки. Ние покриваме с кърпа, да се видим, да тестото се е увеличил в един и половина-два пъти.

Понички постни снимка стъпка 3 3. Обминаем, и още веднъж вымесим тестото. Извайвам от него, ето такива топки, усаживаем ги рамо до рамо един до друг, сплющивая от двете страни и като се придава форма на пампушек. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна 25 минути.

Понички постни снимка стъпка 4 4. Това е всичко! Сервирайте, натерев чесночком и се поръсва с билки. Наслаждаваме на вкуса!