Шоколадова торта с ягодова пяна

Шоколадова торта с ягодова пяна

Време за приготвяне: 8 ч. и 0 мин.

Въпреки, че за приготвянето на тази торта трябва да е малко проблеми, резултатът си струва. Прекрасна комбинация от бисквитного торти на основата на какао, лек ароматен крем и шоколадов мус.

Начин на приготвяне:

Отделете малко време и сили в тази прекрасна торта. Неговият начин на приготвяне могат да се разделят на три основни етапа – крем, торта и мус. За крема разбийте жълтъците със захарта, се комбинира с гореща сметана и ванилията и топло. Се разтваря в смес от желатин, смесете и сложете във фризера. За торти замесете тесто от разбитите със захарта яйца, брашното, какаото и разтопеното масло. Выпеките го във фурната в продължение на 10 минути и се оставя да се охлади. Мус – жълтък се разбиват със захарта, добавете горещо мляко с ванилия и топло, докато се сгъсти. След това добавете разтопен шоколад и сметана. По-нататък въпрос на техника – намажете тортата конфитюр, сложете крем и шоколадов мус. Изпратете на тортата в хладилник за една нощ, след това поръсете с какао, украсете с пресни малини и министърът на масата. Приятен чай!

Необходими продукти:

 • Захар — 135 Гр
 • Брашно — 40 Гр
 • Какао — 25 Грама
 • Желатин — 4 Гр
 • Масло — 15 Гр
 • Тъмен шоколад — 200 Гр
 • Сметана — 500 Милилитра
 • Мляко — 90 Милилитра
 • Яйца — 2 Броя
 • Яйчни жълтъци — 4 Броя
 • Шушулка ванилия — 1,5 Броя
 • Малина сладко На вкус
 • Пресни малини — На вкус

Брой порции: 12

Как да сготвим «Шоколадова торта с ягодова пяна»

Шоколадова торта с ягодова пяна - снимка стъпка 1 Добавете 250 мл. сметана ванилия боб и загрейте на слаб огън, без кипене. 3 жълтъка и 40 г. захар разбийте добре, изсипете гореща сметана и се разбърква. Сложете на огъня и да загрее до около 85 градуса.

Шоколадова торта с ягодова пяна - снимка стъпка 2 Свалете от огъня и добавете предварително напоена желатин, размешивайте до пълното му разтваряне. След това разбийте сметаната в продължение на 30 секунди, охлажда се и се изсипва в плоска форма. Поставете формата във фризера за втвърдяване и преминете към следващите стъпки.

Шоколадова торта с ягодова пяна - снимка стъпка 3 Разбийте 2 яйца с 65 г. захар, добавете брашното и какаото, разбърква се добре. Изсипва се разтопеното масло и месите тестото. Изсипва се в кръгла форма, застеленную пергамент, и выпеките в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 10 минути. След като тортата е готова, може да се направи пауза от 4-5 часа, тъй като трябва да изчака втвърдяване на крема в хладилника.

Шоколадова торта с ягодова пяна - снимка стъпка 4 Мляко и половин шушулка ванилия загрейте на слаб огън, без кипене. Един жълтък се разбиват с 30 грама захар и разбъркайте, изсипете горещото мляко. Сложете на огъня и малко да загрее, докато се сгъсти.

Шоколадова торта с ягодова пяна - снимка стъпка 5 В получения крем прибавете разтопен шоколад, разбърква се и се оставя да се охлади до стайна температура.

Шоколадова торта с ягодова пяна - снимка стъпка 6 Разбийте останалите 250 мл. сметана и добавете парченца маса. Разбърква се и шоколадов мус е готов.

Шоколадова торта с ягодова пяна - снимка стъпка 7 Сега събираме нашата прекрасна торта. Поставете тортата в разъемную форма, център намажете малко количество малинов конфитюр и отгоре внимателно обърнете замразени крем от форми.

Шоколадова торта с ягодова пяна - снимка стъпка 8 Отгоре сложете шоколадов мус, покрийте с фолио и го изпратете на тортата в хладилник за една нощ. Готовият сладкиш извадете от формата, поръсва се с какао, украсете с пресни малини и министърът на масата.