Тесто за пица (мая)

Тесто за пица (мая)

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Да ви разкажа как се приготвя тесто за пица (мая). По същество, това тестото се приготвя много лесно, само трябва да се вземат предвид времето на факта, че тестото се повиши. А след това може да си просто да се замразява!

Начин на приготвяне:

На вашето внимание предлагам рецепта за тесто за пица. Готовата основа се окаже много пластичной, лесно ще раскатываться в тънък слой, но при това лесно може да издържи плънка (дори и ако вие, както и аз те обичам винаги нанасяйте плънката повече). А сега да ви кажа как се приготвя тесто за пица мая, насладете се!

Необходими продукти:

  • Вода — 200 Милилитра
  • Брашно — 350 Грама
  • Маята е суха — 5 Грама
  • Захар — 1 Член. лъжица
  • Олио — 1 Член. лъжица
  • Сол — 1 Чаена лъжица

Брой порции: 7-10

Как да сготвим «Тесто за пица (мая)»

Тесто за пица (мая) - снимка стъпка 1 1. Смешаем в суха, дълбока купа маята, захарта, солта и повече от чаша брашно. Се налива малко топла вода.

Тесто за пица (мая) - снимка стъпка 2 2. С помощта на лъжица или миксер bosch.между вымешаем равно, но е много лепкава и жидковатое тестото. Сега се измества в горочку останалите брашно и вече ръце вымешаем до хомогенност.

Тесто за пица (мая) - снимка стъпка 3 3. Сега тестото вече ще бъде лесно отлипать от пръстите на краката и ще стане доста стръмен. Оставете го на топло място в продължение на два часа, малко покрит отгоре с кърпа.

Тесто за пица (мая) - снимка стъпка 4 4. То ще се окаже, ето по-буйни. Обминаем му.

Тесто за пица (мая) - снимка стъпка 5 5. Ето такава ще се окаже основа за пица във фурната от това тесто: кичур и красива!