Тесто за ябълков пай

Тесто за ябълков пай

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Искам да ви препоръча много проста и изключително апетитен вариант как се приготвя тесто за ябълков пай. Хрупкави, вкусни…тя буквално се топи в устата. Силно препоръчвам да опитате!

Начин на приготвяне:

Готвене, тесто за ябълков пай в домашни условия е доста просто, и най-важното, което ви е необходимо минимум от необходими съставки. Желателно е да се направи заготовки поне за 1 час преди началото на процеса на печене, за да се тесто отлежалось в хладилника. Ако не е под ръка, се оказа масло, може да опитате да го замени маргарин.

Необходими продукти:

  • Масло — 200 Гр
  • Брашно — 2.5 Чаши
  • Сол — 0.5 Супени лъжици
  • Яйце — 1 Брой
  • Вода, лед — 1 Чаша (приблизително)

Брой порции: 1

Как да сготвим «Тесто за ябълков пай»

Тесто за ябълков пай - снимка стъпка 1 1. В дълбока купа пресейте брашното със солта. Студено масло, нарязани на малки кубчета.

Тесто за ябълков пай - снимка стъпка 2 2. Сложете маслото в брашното, нарежете всичко на трохи. Може да се използва за това толкушку, а може да се котлет с нож.

Тесто за ябълков пай - снимка стъпка 3 3. Постепенно се налива ледена вода и се месят равномерно тестото. Точното количество вода, което е необходимо в рецептата за приготвяне на тесто за ябълков пай, посочва трудно. Разделете тестото на 2 топки (един малко по-голям), увийте ги във фолио и го изпратете в хладилник.

Тесто за ябълков пай - снимка стъпка 4 4. След изсипва се по-голямата топка на присыпанную брашно повърхност, разточете го тънко. Поставете в жаропрочную форма, подравняйте край.

Тесто за ябълков пай - снимка стъпка 5 5. Отделно чист белтък от жълтък. Последният се оставят протеин шейк. С помощта на четката promazhte торта, след като пробиви с вилица по цялата повърхност.

Тесто за ябълков пай - снимка стъпка 6 6. Сега поставете пълнежа.

Тесто за ябълков пай - снимка стъпка 7 7. Оставащото тесто за ябълков пай в домашни условия трябва да ставам доста тънко и се нарязва на полосочками.

Тесто за ябълков пай - снимка стъпка 8 8. Давайте полосочки, сплетая ги между себе си.

Тесто за ябълков пай - снимка стъпка 9 9. Намажете отгоре с жълтък, изпратете формата в предварително загрята до 220 градуса фурна за 15 минути. След това снизьте температурата до 180 градуса и оставете тортата выпекаться, докато омекнат.

Тесто за ябълков пай - снимка стъпка 10 10. Ето тази красота ще получите в резултат на това. Надявам се, че този вариант, как се приготвя тесто за ябълков пай, си вземат бележка.