Тестото се на ряженка за пица

Тестото се на ряженка за пица

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Пица — това е мексиканска царевична питка от тесто с вкусна плънка. Пица се приготвя у дома, за всяка доставка, се хранят в кафенето. Моята рецепта за тесто за пица проста. Опитайте се да готвя основа любим ястия точно така.

Начин на приготвяне:

Аз обичам тестото се на ряженка. В традиционните рецепти за тесто за пица тесто с мляко или вода. И се оказва, че след като готовото тесто да се охлади, тя става много трудно, защото трябва да смажете го обилно количество сос или доматено пюре, а това разваля пица, превръща я от изискани италиански ястия в обикновен печен сандвич. А тестото се на ряженка, напротив, прави тесто, сочна, тя не става здрав още дълго време. В тестото може да добавите една супена лъжица сушени билки.

Необходими продукти:

  • Ферментирало На Печен Мляко — 250 Милилитра
  • Мая — 10 Грама
  • Яйца — 2 Броя
  • Брашно — 600 Грама
  • Растително масло — 6 Ст. лъжици

Брой порции: 12

Как да сготвим «Тестото се на ряженка за пица»

Тестото се на ряженка за пица - снимка стъпка 1 Разтваря мая и лъжичка захар в топла се на ряженка. Поставете на топло място за 15-20 минути.

Тестото се на ряженка за пица - снимка стъпка 2 Междувременно разбийте в отделна купа яйцата, маслото и солта.

Тестото се на ряженка за пица - снимка стъпка 3 Смесете яйцата и маята. Разбъркайте или разбийте с миксер, бавно се влиза с брашно. Замесете много корав тестото. След като тестото выместили — то е готово. Покрийте го с фолио и поставете на топло място за един час. Тестото за пица е готово.