Тестото за пасти с водка

Тестото за пасти с водка

Време за приготвяне: 50 мин

Всяко семейство има своя собствена рецепта за приготвяне на тесто, с които пасти стават особено вкусни. Някои го правят най-лесното тестото, а някой, който добавя в него тайната на съставките, като кликнете тук.

Начин на приготвяне:

Ако вече сте някога се опита да се готви самостоятелно, пасти, трябва да се знае, че тестото за тях обикновено се включва в себе си общо три съставки: брашно, вода и сол. В някои случаи водата се заменя с мляко или кисело мляко, но предлагам ви още по-интересен вариант — рецепта за тесто за пасти с водка. Да, аз не ошиблась, всичко е точно така, и в тестото предлагам добавяне на алкохол. Ами ако се чудите защо, тогава аз ще отговоря, че дори малка порция водка, добавена в тестото, го прави много мек, ефирен, а при выпекании или обжаривании тя стане хрупкав. Ами ако не ми вярвате, тогава сами опитайте пасти за това просто рецепта на тесто за пасти с водка, сигурен съм, че вие ще усетите разликата.

Необходими продукти:

  • Брашно — 4 Чаши
  • Вода — 250 Милилитра
  • Растително Масло — 8 Ст. лъжици
  • Захар — 1 Чаена лъжица
  • Водка — 1 Супена лъжица
  • Сол — 2 Щипки

Брой порции: 10-12

Как да сготвим «Тесто за пасти с водка»

Тестото за пасти с водка - снимка стъпка 1 Подготвяне на всички съставки, така че те са били под ръка. Брашното пресейте брашното, отмеряем необходимото количество вода и водка.

Тестото за пасти с водка - снимка стъпка 2 В студена вода се налива захар и сол, разбърква се до пълно разтваряне на гранулите. В пресятото брашно правим малко кладенче и изсипете в него сместа, добавете растително масло и водка.

Тестото за пасти с водка - снимка стъпка 3 Разбъркайте всички съставки, а когато пречи в купа стената трудно, те да се прехвърлят тестото върху плоска повърхност, поръсена с брашно.

Тестото за пасти с водка - снимка стъпка 4 Нататък замеси тестото с ръце до еднородно състояние. Покрийте го с кърпа, оставете за 10-15 минути, след това отново mesim няколко минути, така се повтаря няколко пъти. Ето сега ни тестото е готово и можем да започнем лепке пасти.