Тестото за печен пайове мая

Тестото за печен пайове мая

Време за приготвяне: 3 ч. и 0 мин.

Ще се готви вкусни торти, но не знам от какво тесто, за да го изберете? Тогава аз с удоволствие ще ви помогна и да ви разкажа как да се направи мая тесто за печен пайове.

Начин на приготвяне:

Разбира се, пайове може да си купи в кафене или магазин, но ако ги сготвите у дома, а след това и в двата случая ще се окаже по-добър вкус, затова и предлагам да се запишат. Е, ако вие не знаете откъде да започнете, тогава ми рецепта за приготвяне на тесто за печен пайове гъбични ще ви помогне да направите първата крачка, в края на краищата, от това как се готви тестото, зависи вкус на вашите бъдещи пайове. Е, с тази рецепта ви няма за какво да се тревожи, тъй като това тестото винаги се получава отличен, въздушно и еластична — точно това, от което имаме нужда. За да изберете пълнеж по ваш вкус и се пристъпи към работа, а аз ще ви помогна и да ви разкажа как се приготвя тестото за печен пайове мая.

Необходими продукти:

  • Брашно — 1 Кг
  • Мляко — 0,5 Литра
  • Яйца — 2 Броя
  • Захар — 2 С.л.. лъжици
  • Олио — 2 Чл. лъжици
  • Мая суха активни — 11 Грама
  • Сол — 0,5 Чаени лъжички

Брой порции: 20

Как да сготвим «Тесто за печен пайове мая»

Тестото за печен пайове мая - снимка стъпка 1 Загрейте млякото до около 40 градуса и се смесва със захар, яйца, сол и мая, разбърква се до еднородно състояние.

Тестото за печен пайове мая - снимка стъпка 2 Сега тази маса започва постепенно добавете пресятото брашно и месене не много стръмен тестото. В самия край добавяме в тестото растително масло и се разбърква.

Тестото за печен пайове мая - снимка стъпка 3 Предоставяме готовото тесто в тигана, покрийте с кърпа и поставете на топло място в продължение на 2-2,5 часа.

Тестото за печен пайове мая - снимка стъпка 4 През това време тестото трябва да увеличи обема два пъти. Обминаем го и отново го сложете на топло.

Тестото за печен пайове мая - снимка стъпка 5 През 40-50 минути, тестото трябва да се месят втори път. Вече можете да лепке пайове, и да не забравяме, че когато всички банички ще слеплены, ги точно трябва да се постави на топло за около 20-25 минути, а вече след това да изпрати във фурната.