Тестото за пица бездрожжевое на вода

Тестото за пица бездрожжевое на вода

Време за приготвяне: 15 мин

В кулинарно касичка искам да ви предложа една много лесна рецепта за тесто за пица безквасен на водата. Бързо и изгодно, като резултата е просто зашеметяващ.

Начин на приготвяне:

Това е най-елементарен вариант, как се приготвя тесто за пица бездрожжевое на водата. При желание можете да го допълнят сухи билки или италиански подправки, например. То се получава много мек, еластичен и с него много лесно да се работи.

Необходими продукти:

  • Брашно — 400 Гр
  • Вода — 120 Милилитра
  • Олио — 3 Чл. лъжици
  • Яйца — 2 Броя
  • Сол — 1 Щипка

Брой порции: 1-2

Как да сготвим «Тесто за пица бездрожжевое на водата»

Тестото за пица бездрожжевое на вода - снимка стъпка 1 1. В дълбока купа пресейте брашното. Добавете за да започнете с около 300 грама, тъй като тестото за пица бездрожжевое на вода в домашни условия може да вземе брашно, малко повече или по-малко, например. Ако е необходимо, добавете след това още малко.

Тестото за пица бездрожжевое на вода - снимка стъпка 2 2. Направете малка вдлъбнатина, в серединке и добавете щипка сол. След това се изсипва студена вода и започнете да разбърквате.

Тестото за пица бездрожжевое на вода - снимка стъпка 3 3. Отделно разбийте яйцата и постепенно се изсипва в тестото, като продължава да му пречи. Не забравяйте да добавите и малко растително (идеалния вариант — маслинено) масло. Ако вие използвате в тази проста рецепта за тесто за пица безквасен на вода билки, най-времето на тяхното добавяне.

Тестото за пица бездрожжевое на вода - снимка стъпка 4 4. Когато тестото е хомогенен, поставете го върху работната повърхност, поръсете го с брашно, и леко разбъркайте с ръце. То се получава много послушен.

Тестото за пица бездрожжевое на вода - снимка стъпка 5 5. Последният етап ще бъде развиваща. Най-добре е да се направи тестото на максимално тънки, за да пица е по-вкусно. Поставете тестото върху пергамент за печене и събиране на пици по свой вкус. Ето така, просто и бързо!