Тестото за штруделя

Тестото за штруделя

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Това е известната немска сладкиши луд мнозина, обаче, за да направите тесто за штруделя в домашни условия може да не е всеки. Предлагам ви даде подробни съвети за неговото приготвяне.

Начин на приготвяне:

Самата рецепта за тесто за штруделя достатъчно прост, но по-нататъшни процеси често причиняват трудности. Ако искате да повторите класически вариант хрупкави и нежни штруделя дома, тогава запоминайте.

Необходими продукти:

  • Брашно — 450 Гр
  • Яйце — 1 Брой
  • Сол — 1 Щипка
  • Вода — 100 Милилитра
  • Захар — 3, Чл. лъжици

Брой порции: 1

Как да сготвим «Тесто за штруделя»

Тестото за штруделя - снимка стъпка 1 1. На работния плот пресейте брашното. Направете малко кладенче в центъра и чук там яйце. Внимателно изсипете водата.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 2 2. Добавете солта, захарта и започнете да месите тестото.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 3 3. Замесете тестото трябва да е много качествено, не щадят усилия. След това разточете на топка, покрийте с фолио и поставете в хладилника в продължение на 1-1.5 часа.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 4 4. Следващият етап ще бъде развиваща. Вземете голямо парче от чиста, фина тъкан и се поръсва с брашно. Използвате найлоново фолио може, но с него няма да е много удобно. Изсипва се тестото и започнете да се търкаля.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 5 5. Да се търкаля му трябва толкова дълго, докато стане тънък, като подвижния хартия. Тестото е много меко и прекрасно е карал.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 6 6. Трябва да имате доста по-голям правоъгълник.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 7 7. Повърхността на тестото масло 3 супени лъжици разтопено масло. Още един вариант, как да се направи тесто за штруделя — това добавете маслото веднага заедно с вода, обаче на мен толкова повече на вкус.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 8 8. Поръсете повърхността със счукани с галета.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 9 9. А по-нататък може да използвате абсолютно всяка плънка. В рецептата за приготвяне на тесто за штруделя подходящи са ябълки, череши и всякакви други варианти. В този случай това ще ядки.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 10 10. И ябълки, смесени с канела и малко захар.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 11 11. Сега е много важно да увийте тестото за штруделя в домашни условия. Внимателно поддевайте край.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 12 12. А след това с помощта на кърпа пренасяне на руло.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 13 13. Измести постепенно и внимателно.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 14 14. Внимателно поставете върху пергамент за печене. Тъй като хартия за печене малка, търкалят се в полукръг. Намажете отгоре с разтопено масло.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 15 15. Изпратете се в предварително загрята фурна и печете в продължение на около половин час до кафяво.

Тестото за штруделя - снимка стъпка 16 16. Преди сервиране може да се поръси отгоре с пудра захар или канела, например.