Торта «Палермо»

Торта

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Да ви кажа как да готвя торта «Палермо» в домашни условия. Ако вие не мислите живота си без сладко, този трислоен и трицветна торта много ви хареса! Вкусно, леко и лесно!

Начин на приготвяне:

Тази лесна рецепта за торта «Палермо» ви дава точно това ще се хареса. Получава се много вкусен и лек десерт, който не ще остави никого безразличен. Сладък, изглежда изящно, а да се подготвя — много просто! Вие също можете да допълнят нещо друго, както ви харесва. Например, добавяне на ядки или слой от портокалов конфитюр — ще е съвсем различен, но не по-малко деликатен аромат!

Необходими продукти:

  • Торта шоколадова — 1-2 Парчета
  • Шоколад — 2 Броя (2 плочки по 100 грама)
  • Сметана — 200 Гр
  • Пудра захар — 100 Гр
  • Торта бял — 1-2 Парчета

Брой порции: 5-6

Как да сготвим «Торта «Палермо»»

Торта 1. Първото нещо, човек трябва да се пекат две бисквити — класически бял и шоколад. Шоколадова аз купих, а белият ада по класическа рецепта (2 яйца, чаша брашно и чаена чаша захар). Можете да се пекат сами на две бисквити, и в един добавяне на какао или шоколад, за да се получи тъмен пандишпан.

Торта 2. Разстила върху дъното на формата първо на бял пандишпан. Половината от целия шоколад растопим и смажем бяла гъба дебел слой. Бяла гъба ние покриваме след това кафява и също смажем шоколад.

Торта 3. Сега — крем. Останалата половина шоколад растопим, смешаем с разбита сметана и пудра захар. Поставете крем на върха на шоколад, бисквити потопени в шоколад. Ще изпратим в хладилник.

Торта 4. В такъв вид се оставя да престои, докато най-горния слой се втвърдява леко.

Торта 5. А сега внимателно извадете от формата и нарежете на парченца. Тортата е готова!