Торта «Великденски заек»

Торта

Време за приготвяне: 1 чаена 30 мин

Великден бъни — това вече е основен атрибут на великия празник на светата Пасха. Шоколад, както и марципановых великденски зайци обикновено се подават директно към най-празничната трапеза.

Начин на приготвяне:

Великденският заек е един задължителен атрибут на Великден на Запад, като козунаци и звънене на шум в Русия. Милиони деца чакат с нетърпение прекрасно животно, прячущего шарени яйца. Днес и аз ви предлагам да угодят на своите деца и да ги дарите заек за Великден, един от най-лесните рецепти за това ястие торта «Великденски заек»! Вашите деца ще бъдат щастливи, толкова повече? че да си го могат по свое желание, да живее полет на фантазията!:) Напред за готовку!

Необходими продукти:

  • Захар — 400 Гр (200 крем, 200 тестото)
  • Брашно — 200 Гр
  • Яйца — 5 Броя
  • Ванилия — 10 Грама
  • Масло — 1 Член. лъжица (крем)
  • Заквасена Сметана — 300 Гр (30% масленост)
  • Украса На вкус (захаросани плодове, шоколадови бонбони, посыпка, кокосови стърготини и т.н.)

Брой порции: 8

Как да сготвим «Торта «Великденски заек»»

Торта На първо място отделяме жълтъците от белтъците.

Торта На най-ниска скорост започваме да разбивате белтъците, постепенно се добавят в тях, смесени с ванилия захар (200 гр).

Торта Когато белтъчната маса ще се превърне в дебела и ще придобие снежно бял цвят, добавете яйчни жълтъци, при това не докато работите разбивате. Масата трябва да стане напълно хомогенна, след което добавете пресятото брашно и внимателно се разбърква с лъжица от долу на горе. Изсипете нашето тесто в кръгла разъемную форма, намазана с масло, поставяме в предварително загрята до 200 градуса фурна за 20-25 минути.

Торта Готов извадете тортата от формата. Даваме го да изстине и се нарязват хоризонтално на две торта. Една торта се оставя кръгли, а от втория отрязани уши, както е показано на снимката. Останалата част ще бъде за нашите бантиком.

Торта Поставете нашия заек на тава, отгоре ушите, отдолу лък. Приготвя се крем за смазване на: заквасена сметана разбийте с 200 грама захар, докато се разтвори.

Торта Чертане на нашия кролику очите, устата и големи мустаци конфетками, кокосови стърготини, топинг и т.н., по желание:) И — готово, нашият великденски заек е готов!:)