Творожник с череши

Творожник с череши

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

В сезона на череши препоръчвам поне веднъж да опитам да се готви творожник с череши. Той подготвя много просто, но въпреки това ястието става много вкусно. И, между другото, полезна, защото тук има и сирене, и плодове.

Начин на приготвяне:

Готвене рецепта творожника с череши и много прост. Накратко, достатъчно разбийте белтъците и жълтъците, те се смесват с крема сирене и череши, а след това получения тестото се пече във фурната. Само 10-15 минути усилия и още 50 минути във фурната — и вкусния творожник с череши имате на масата!

Необходими продукти:

  • Сирене с висока масленост — 600 Грама
  • Яйца — 4 Броя
  • Брашно — 3, Чл. лъжици
  • Захар — 100 Гр
  • Череша (костилка) — 300 Грама

Брой порции: 4

Как да сготвим «Творожник с череши»

Творожник с череши - снимка стъпка 1 Разчупи жълтъци и белтъци в различни посудины. Първо правим жълтъци — разбийте ги до получаване на бяла захар, след това добавете същото тук, изварата и брашното и отново разбийте до еднородно състояние.

Творожник с череши - снимка стъпка 2 В друг съд разбийте белтъците с щипка сол.

Творожник с череши - снимка стъпка 3 Комбинира две в резултат на маса, т.е. разбитите белтъци с извара. Добавете тук и череши без костилките, всичко отново се разбърква.

Творожник с череши - снимка стъпка 4 Всъщност, всичко остава само малко грес маслецом форма за печене, сложете там нашата извара и се поставя в предварително загрята фурна. Пече се 45-50 минути на температура 180 градуса. Сервирайте горещо със заквасена сметана.