Гъбена супа от гъби с плавленым сирене

Гъбена супа от гъби с плавленым сирене

Време за приготвяне: 30 мин

Когато не знаеш какво да готви вкусно за вечеря, на помощ ще дойде, това е доста проста рецепта за гъбена супа от гъби с плавленым сирене и пилешко филе. По-обилен, апетитна и много просто.

Начин на приготвяне:

В този случай рецепта за гъбена супа от гъби с плавленым сирене предполага готвене в мультиварке, но можете да се готви на котлона, по желание. Кокошка е задължителна съставка, така че вие лесно може да мине и без нея. Такава супа, преди да могат да бъдат допълнени с пресни билки, а също и пикантни домашни крутони.

Необходими продукти:

  • Гъби — 300 Гр
  • Сирене, сметана — 200 Гр
  • Глава Лук — 1 Брой
  • Картофи — 2-3 Броя
  • Пилешко филе — 250 Гр
  • Растително масло — 1 Член. лъжица
  • Сол — 1 Чаена лъжица

Брой порции: 4-6

Как да сготвим «Гъбена супа от гъби с плавленым сирене»

Гъбена супа от гъби с плавленым сирене - снимка стъпка 1 1. Измийте гъбите, изсушете и ги нарежете. На дъното на купата мультиварки налейте малко растително масло, включете на режим на «Горещо». Докато маслото се загрява, почистете и нарежете на кубчета лук.

Гъбена супа от гъби с плавленым сирене - снимка стъпка 2 2. Сложете лука в купа, обжаривайте няколко минути, като се разбърква непрекъснато. За аромат може да добавите малко чесън, например. И класическата рецепта за гъбена супа от гъби с плавленым сирене винаги може да се допълни с подправки и сушени билки на вкус.

Гъбена супа от гъби с плавленым сирене - снимка стъпка 3 3. Докато обжаривается лук, обелват се и се нарязват на малки кубчета картофи и извара. Измийте и нарежете пилешко филе, ако ще го добавят.

Гъбена супа от гъби с плавленым сирене - снимка стъпка 4 4. В купа към лука прибавете гъбите. Продължавайте да се запържва, като се разбърква периодично. След добавете филе и се запържва още няколко минути.

Гъбена супа от гъби с плавленым сирене - снимка стъпка 5 5. Изсипва се в чаша вода, сложете в купа картофи и сирене. Подправете със сол на вкус, по желание добавете черен пипер. Включване на режим «Супа», за 20 минути.

Гъбена супа от гъби с плавленым сирене - снимка стъпка 6 6. Ето една вкусна гъбена супа от гъби с плавленым сирене в домашни условия се оказа. Крайно време сервирайте го на масата. Приятен апетит!

Гъбена супа от гъби с плавленым сирене - снимка стъпка 7 6. Ето една вкусна гъбена супа от гъби с плавленным сирене в домашни условия се оказа. Крайно време сервирайте. Приятен апетит!