Салата с цветни макарони

Салата с цветни макарони

Време за приготвяне: 30 мин

В салата с цветни макарони с шунка, краставица и на български и черен пипер. Салата особено се харесва на децата. Той е ярък и съблазнителен. Подходящ е както за обяд и вечеря, така и за празниците.

Начин на приготвяне:

Сега по рафтовете на магазините какво не. Аз съветвам да се купуват тестени изделия в италианските пейките, не знам има ли при вас такива. Те тогава и се варят по-бързо и са много по-вкусни. Цветни макарони са не само спиральками, тъй като аз не снимките към рецептата. Ако искате да направите салата за деца, можете да си купите под формата на животни. Салата с цветни макарони много вкусно, повярвайте ми. Той богата, добре да го подадете и за обяд, и за вечеря. Много красиво изглежда на празничната маса. Рецепта за салата с цветни макарони аз выпросила една приятелка, която дълго време е живяла в Италия и наловчилась майсторски приготвят много ястия от тестени изделия. Споделям рецептата с вас.

Необходими продукти:

  • Цветни макарони — 500 Грама
  • Български пипер — 1 Бр.
  • Краставица — 1 Бр.
  • Шунка — 300-500 Грама
  • Салати — 3, Чл. лъжици (Изберете любимата си. Или просто използвайте зехтин.)
  • Сирене — 50 Грама

Брой порции: 3-4

Как да сготвим «Салата с цветни макарони»

Салата с цветни макарони - снимка стъпка 1 Цветни макарони сварете и не забравяйте да изплакнете.

Салата с цветни макарони - снимка стъпка 2 Краставица почистете от кожата, чушка от семките. Нарежете на кубчета, равни по големина.

Салата с цветни макарони - снимка стъпка 3 Същите нарежете на кубчета шунка. Смесете зеленчуците и шунката с цветни макарони. Подправете на вашия любим дресинг за салата. Или просто със зехтин.

Салата с цветни макарони - снимка стъпка 4 На върха на салата от цветни макарони поръсва се с настърган кашкавал. Всичко се разбърква. Готово!