Агнешко месо, мариновани в станиол

Агнешко месо, мариновани в станиол

Време за приготвяне: 3 ч. и 0 мин.

Споделям с вас моя рецепта за приготвяне на агнешко месо, мариновано в алуминиево фолио. Получава се интересен на вкус, защото месото във фолио не обветривается и абсорбира по-добре вкуса на подправките. Пече се ще в червено вино!

Начин на приготвяне:

Както виждате, начина как да се готви агнешко месо, маринована в алуминиево фолио, достатъчно прост, — с него трябваше да се справят дори начинаещи! Но ястие, толкова е наистина достойно за кралската трапеза, вино за сметка на киселинност (най-добре приемайте сухо вино), което го прави с месо прекрасни неща, — характерен мирис и твърдост някъде деваются, и месото става много нежни и ароматни. Вие само се опита, аз не се съмнявам, че дадена рецепта за приготвяне на агнешко месо, мариновано в станиол, ще ви хареса!

Необходими продукти:

  • Агнешки бут — 1.3 Кг
  • Червено Вино — 1 Чаша
  • Чесън — 2 Броя
  • Подправки — На вкус
  • Олио На вкус

Брой порции: 6-7

Как да се готви «и Агнешко месо, мариновани в станиол»

Агнешко месо, маринована във фолио - снимка стъпка 1 1. Месото се търкат подправки, оборачиваем фолио и изпратим в хладилника за един ден. След това извадете, продължаваме, докато не стане на стайна температура и след това фолиото се отварят.

Агнешко месо, маринована във фолио - снимка стъпка 2 2. Чесън почистете и направо зъби се запържва в олиото в дълбок тиган, за да мирис се появява. Поставете върха на чесън нашето месо. Ако искате — още сол и черен пипер.

Агнешко месо, маринована във фолио - снимка стъпка 3 3. Сега изсипете върху месото, виното, отстранете с директен огън, покрийте с капак от фолио, и да изпрати в предварително загрята фурна за 2 часа.

Агнешко месо, маринована във фолио - снимка стъпка 4 4. Когато виното се изпари, а месото вече е готово, — извадете, охлажда, нарежете и сервирайте! Приятен апетит!