Банички духови мая

Банички духови мая

Време за приготвяне: 4 ч. и 0 мин.

Угоди на себе си и на близките си апетитна домашно приготвени сладкиши за закуска или десерт може да се като забележка тази проста рецепта за банички духови гъбични с любимата си плънка.

Начин на приготвяне:

Да се използват в рецептата за приготвяне на пайове духови гъбични възможно най-разнообразна плънка от картофи и зеле до плодове, плодове и мак. Такава печене се получава удивително мека, въздушни и е идеалното място за една здравословна десерт или закуски.

Необходими продукти:

  • Мая — 1 Ч.л.
  • Яйца — 2 Броя
  • Мляко — 0.5 Литра
  • Масло — 200 Гр
  • Брашно — 1 Кг
  • Захар — 80 Грама
  • Сол — 1 Чаена лъжица

Брой порции: 30

Как да сготвим «Банички духови мая»

Банички духови мая - снимка стъпка 1 1. Като всяка друга, тази рецепта за приготвяне на пайове духови гъбични започва с квас. Млякото трябва малко да се затопли и разтворете в него маята, като ги оставя за 10-15 минути.

Банички духови мая - снимка стъпка 2 2. Ако маята е прясна, те доста бързо ще започне да «работи» и се появят мехурчета. Значи, може да се налива останалото мляко.

Банички духови мая - снимка стъпка 3 3. Добавете повече от половината от пресятото брашно.

Банички духови мая - снимка стъпка 4 4. Замесете тестото и се слага на топло място, покрита с кърпа.

Банички духови мая - снимка стъпка 5 5. Тестото трябва да се увеличи в размер на повече от 2 пъти.

Банички духови мая - снимка стъпка 6 6. Белтъците се отделят от жълтъците. Омекотена масло (използва се в тази проста рецепта за банички духови гъбични може и маргарин) и се смила с жълтъци. Добавете сол и захар и сложете получената смес в тестото.

Банички духови мая - снимка стъпка 7 7. Отделно разбийте на твърда пяна и внимателно, за да влезе в тестото.

Банички духови мая - снимка стъпка 8 8. Добавяне на втора част от брашно, месене на тестото.

Банички духови мая - снимка стъпка 9 9. Оставете тестото отново на топло място за около 1 час.

Банички духови мая - снимка стъпка 10 10. Разделени на малки парченца, които се разточва и се поставя в центъра на плънката. Внимателно залепить край и да изпрати върху хартия за печене, миене жълтък. За да банички духови мая в домашни условия са още по-вкусно, отгоре може да се поръси сусам. Пече се до румяности.