Бастурма от свинско месо във фурна

Бастурма от свинско месо във фурна

Време за приготвяне: 19 ч. и 0 мин.

За всички любителите на пикантни месни мезета препоръчвам тази проста рецепта бастурмы от свинско месо във фурната! Оказва се, също не е по-лошо класически сушено аналог, но в пъти по-бързо! Вкусно, съветва!

Начин на приготвяне:

Споделям проста рецепта бастурмы от свинско месо във фурната. Ястието се приготвя много по-бързо, отколкото ако тя сушилось на открито. Вкусът е страхотен, в мярката на остър и по-кисел. Това месо се абсорбира добре всички подправки, така че ви съветвам оцет вземат слаба концентрация, а сол — без ярко изразен вкус.

Необходими продукти:

  • Свинско месо — 1 Кг (без вените и излишък на мазнини)
  • Сол — 1 Член. лъжица (голям храна. Могат да отидат, но не може да бъде — йодирана)
  • Кориандър и чили на прах — 1 Член. лъжица
  • Захар — 1 Чаена лъжица
  • Черен пипер — 1 Чаена лъжица
  • Ябълков оцет — На вкус

Брой порции: 7-8

Как да сготвим «Бастурма от свинско месо на фурна»

Бастурма от свинско месо във фурната - снимка стъпка 1 1. Месото се нарязва на големи парчета и малко да отвърне на удара с чук. Това е необходимо, за да се месото по-бързо приготовилось, но в такъв случай тя ще се окаже суховатым. Поръсени ябълков оцет и се търка със смес от всички подправки.

Бастурма от свинско месо във фурната - снимка стъпка 2 2. Съхранява месото под налягане в хладилника за един ден. След това правим разтвор от ябълков оцет и вода в съотношение 1:5. Полощем всяко парче в разтвор и стиснете с ръцете си почти сухо.

Бастурма от свинско месо във фурната - снимка стъпка 3 3. Фурната както, поставете месото в тава, застеленный хартия. Хартия за печене и поставяме във фурната, огън правим минимален. Вратата на фурната се оставя открехната — ние не се пече, а ги оставете да изсъхнат на месо. Нека се суши до една последователност, която ви харесва.

Бастурма от свинско месо във фурната - снимка стъпка 4 4. Това е всичко! Парчета от дебел може да се реже, като колбаси, и сервирайте. Тънки сухи парчета сервира се със сос като предястие. Приятен апетит!