Беляши с месо

Беляши с месо

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Беляши много обичат възрастни и деца. Купуват ги в тава не ви съветвам, а ето готви у дома – една отлична мисъл. Това е лесно и много вкусно. Понякога това лечение може да има дори и тези, които блюдет фигура.

Начин на приготвяне:

Беляши с месо — печено до златисто-кафяво вкусни банички с мляно месо, като гарнитура. По форма беляши кръгли могат да бъдат цельными, а може да има един малък «прозорец», през който прозира месо пълнеж. Моята рецепта как се приготвя беляши с месо, много прост. Тестото се получава много буйна и нежна, дълго време не е остаряла в продължение на, да, и не успее с него, защото беляши биват изяждани, едва ли се налага да се охлади. Като ви идея да се готви днес беляши с месо? Съблазнително? Тогава напред!

Необходими продукти:

  • кисело мляко — 300 Гр
  • яйце — 1 Брой
  • сода — 1 Чаена лъжичка
  • брашно — 3-4 Чаши
  • кайма свинска — 300 Грама
  • лук — 1 Брой
  • сол — На вкус
  • слънчогледово масло — 100 Милилитра (за пържене)

Брой порции: 8-10

Как да сготвим «Беляши с месо»

Беляши с месо - снимка стъпка 1 Подготовка на всички необходими съставки. Свининку предварително кайма, глава лук, нарежете с помощта на същата мелачка за месо или с помощта на блендер.

Беляши с месо - снимка стъпка 2 За плънката смесете кайма, лук, малко сол и черен пипер. Внимателно разбъркайте добре и оставете настрана да чака своя час.

Беляши с месо - снимка стъпка 3 А докато се тесто. В кефире се разтваря содата, оставете така за няколко минути. Когато на повърхността се появят мехурчета, се добавят яйцето и малко сол (около ½ чаена лъжичка). Внимателно разбъркайте добре до еднородно състояние.

Беляши с месо - снимка стъпка 4 Разбърква се брашното. В списъка на съставките се посочва приблизителното количество на брашното, тя може да се наложи повече или по-малко, зависи от гъстотата на кисело мляко и размера на яйцата.

Беляши с месо - снимка стъпка 5 Замесете меко тесто, след което го нарежете на 8-10 части.

Беляши с месо - снимка стъпка 6 Всяка част разточете по формата на питки, поставете в центъра на плънката, а край увийте и затегнете.

Беляши с месо - снимка стъпка 7 Обърнете пати главата надолу, така че при пърженето на краищата не разпръснати.

Беляши с месо - снимка стъпка 8 Обжаривайте беляши в добре загрятото слънчогледовото масло на слаб огън 5-7 минути от всяка страна.

Беляши с месо - снимка стъпка 9 Беляши с месо са готови. Сервирайте ги топли. Яжте с удоволствие!