Гулаш от говеждо и телешко месо във фурна

Гулаш от говеждо и телешко месо във фурна

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Обикновено правя всичко само на печката, но тук рецепта изисква се пече във фурната. Не съжалих. Оказа се по-добър вкус, отколкото обикновено.

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на парчета, лук и моркови, почистете и нарежете. Запържете парченца масло върху гореща масло, добавете подправки, зеленчуци и оставете да къкри, до омекване на зеленчуците. След това поставете в саксии, се налива бульон и споделяйте във фурната за един час.

Необходими продукти:

  • Говеждо месо — 700 гр Грама
  • Моркови — 1 Брой
  • Лук — 2 Броя
  • Смес от източни подправки — 1 Член. лъжица
  • Сол — 0,7 Супени лъжици
  • Бульон или вода — 1 Чаша

Брой порции: 5

Как да сготвим «Гулаш от говеждо месо на фурна»

Гулаш от говеждо и телешко месо във фурната - снимка стъпка 1 Говеждо месо (имам яка), нарязани на кубчета. Най-строги вени премахнете. Тънки пленочки може да не се режат. Те утушатся и ще бъдат много нежни.

Гулаш от говеждо и телешко месо във фурната - снимка стъпка 2 Лук, нарязани на половина пръстени.

Гулаш от говеждо и телешко месо във фурната - снимка стъпка 3 Моркови, нарязани на ивици.

Гулаш от говеждо и телешко месо във фурната - снимка стъпка 4 Към месото се добавят подправки и сол. Разбърква се и веднага административнонаказателната отговорност на жарку.

Гулаш от говеждо и телешко месо във фурната - снимка стъпка 5 В добре загрят тиган с олио запържете месото от всички страни.

Гулаш от говеждо и телешко месо във фурната - снимка стъпка 6 Добавете лук и моркови. Оставете да къкри всички заедно на 5 минути.

Гулаш от говеждо и телешко месо във фурната - снимка стъпка 7 Месото се премести в саксия. В тигана, където ние жарили месо, изсипва се в бульон. Разбъркайте, оставете да заври.

Гулаш от говеждо и телешко месо във фурната - снимка стъпка 8 В тенджера към месото добавете този врящия бульон, но така, че той изпълни 3/4 саксията. Ако нальете бульон повече, той ще ври в процеса на завиране и наводнения цялата фурна. Загрейте фурната до 200 градуса. Затворете тенджера и се пече гулаш в фурната за около 1 час.

Гулаш от говеждо и телешко месо във фурната - снимка стъпка 9 Сервирайте горещо. Много вкусно. Като гарнитура подходящ всяко зърно.