Хаш от румен

Хаш от румен

Време за приготвяне: 10 ч. и 0 мин.

Шкембе — това е част от говеждо стомаха, състоящ се от гладки влакна. На него може да се готви богати бульони. Само за тази цел е необходимо много време. Но за начало трябва да се намери хубава рецепта.

Начин на приготвяне:

Аз ви предлагам традиционната кавказское ястие точно ще разкажа за това, как да се готвя хаш от белега. Това е национална, подхранващ бульона, в който да не се добавя почти никакви продукти, с изключение на самото месо, лук, чесън и няколко подправки. Но заври хаш ще бъде много, много дълго време.

Необходими продукти:

  • Говеждо месо, копита — 3 Броя
  • Говеждо шкембе — 1 Килограм
  • Лук — 2 Броя
  • Дафинов лист — 4 Броя
  • Сол — На вкус
  • Копър сух — 1 Брой (клон)

Брой порции: 8

Как да сготвим «Хаш от румен»

Хаш от румен - снимка стъпка 1 Копита опалите и добре почистете. Покрийте ги с вода и оставете за 3 часа. След това ги нарежете на по-малки части. Поставете копита ври в продължение на 7-10 минути. За един час, докато омекнат добавете 2 дафинови листа и почистени лук.

Хаш от румен - снимка стъпка 2 Белегът се покрива с вода за няколко часа. След това, почистете го, измийте и изплакнете под течаща вода. Сложете месото да ври в продължение на 2 часа. След като водата заври, добавете в него лук, дафинов лист, сол и копър.

Хаш от румен - снимка стъпка 3 В бульон от под копитата добавете сол на вкус и месото, отделено от костите, заедно с дроб, нарязан на парчета. Приятен апетит!