Картофи, задушени със свинско месо и зеленчуци

Картофи, задушени със свинско месо и зеленчуци

Време за приготвяне: 1 чаена 30 мин

Аз готвя това ястие на всеки празник, а и като цяло по всеки удобен повод. Моите приятели вече се нарича това ястие ми марка. Аз ще ви кажа как да готвя картофи, задушени със свинско месо и зеленчуци.

Начин на приготвяне:

Е трудно да си представим, какъв си струва аромат по време на приготвяне на това ястие. Ястия в казан аз много обичам, а картофи, задушени със свинско месо и зеленчуци — моето най-любимо ястие. Толкова вкусна, аз не се получи нищо. Свеж и в същото време мека картофи в мазнини, със свинско месо и задушени зеленчуци ще стане пирон на бюрото си, ако следвате моите съвети. Как да готвя картофи, задушени със свинско месо и зеленчуци?! Виж, това е много просто.

Необходими продукти:

  • свинско месо — 700 Гр
  • картофи — 5 Броя
  • моркови — 2 Броя
  • лук — 5 Броя
  • домати — 3 Броя
  • зеле — 0,5 Броя

Брой порции: 5

Как да сготвим «Картофи, задушени със свинско месо и зеленчуци»

Картофи, задушени със свинско месо и зеленчуци - снимка стъпка 1 Това ястие се готви в казан. Почистете картофите белени, измийте го под течаща вода. Изсипете в каната масло, сложете в него едно парче картофи и се готви, докато омекне. След като той бъде готов, сложете го от казана.

Картофи, задушени със свинско месо и зеленчуци - снимка стъпка 2 Измийте свинското месо и нарежете я на парченца. Почистете и лук, нарежете го на малки кръгчета. Обелени моркови, нарязани на средни парчета. Зелето се нарязва на парчета, за предпочитане на ивици.

Картофи, задушени със свинско месо и зеленчуци - снимка стъпка 3 Сложете в чайника месо, се готви за 10 минути. След това поставете на месо, лук и моркови. Гответе месо с зеленчуци още 5 минути. Добавете зелето, се запържва, докато зелето не ще стане по-мека. След като зелето е почти приготовится, изсипете в каната чаша или две вода и се готви още 10 минути. Когато мине време, сложете в каната на месо и зеленчуци пържени картофи и оставете да къкри всичко под капак още 10-15 минути. Подправете със сол и черен пипер на ястието, добавете малко чесън и пресни билки. Картофи, задушени със свинско месо и зеленчуци, е готов.