Кебап от агнешко месо с киви

Кебап от агнешко месо с киви

Време за приготвяне: 19 ч. и 0 мин.

Харесвате ли кебап от агнешко месо така, както го обичам аз? Ако е така, мога да ви подскаже много интересен и необичаен марината за него, в която ние ще използваме за да се омекоти агнешко киви.

Начин на приготвяне:

Може би някой от вас вече е чувал за този метод на мариноване на месо, но за мен лично тази рецепта за приготвяне на кебап от овнешко месо с киви е сравнително нова. За него научих от приятелите си и реши да опита, защото отзиви за този барбекю са много добри. Ще ви кажа честно, мяско за тази рецепта се оказа невероятно, не знам киви дали става тук или в нещо друго, но агнешко излезе невероятно мека и нежна. Препоръчвам ви и вие да опитате тази лесна рецепта за кебап от овнешко месо с киви, се надявам, че той да ви хареса толкова, колкото и на мен.

1) За начало, ние, както подобава, измийте месото под течаща вода, вытираем го сухи и нарязани на агнешко месо на малки парченца, повече от 40-50 грама всяка.

2) след това почистете лука и го нарежете на половина пръстени, киви, измити и точно с кожата го нарежете на кръгчета.

3) Сега поставете месото в дълбока купа, добавете към него лук, киви, сол и черен пипер на вкус. Внимателно всичко се разбърква леко помнем месо и го оставете в хладилника за един ден.

4) На следващия ден може да се пристъпи към приготвяне на барбекю. Така че, подгответе в мангале жар, нанизываем месо на шишчета (по 4-5 парчета на всеки от тях) и да го изпрати на агнешко месо за барбекю.

5) се Запържва месото до златисто кафяво и сервирайте го на масата с пресни зеленчуци, доматен сос и adzhikoy.

Приятен апетит на всички!

Необходими продукти:

  • Агнешко Месо — 450 Грама
  • Лук — 120 Грама
  • Киви — 100 Гр
  • Сол-голяма — 8 Грама
  • Черен пипер чили на прах — На вкус

Брой порции: 2-3