Мексикански такос

Мексикански такос

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

За любителите на пикантен мексиканска кухня искам да предложа да опитате да се направи в домашни условия е едно от най -, може би известните ястия — тако. Страхотна закуска и пълноценна закуска едновременно.

Начин на приготвяне:

Искам веднага да ви обърнем внимание на това, че пълнеж, не може да бъде абсолютно всеки, разнообразие в този случай просто не знае граници. Пред вас е един от възможните варианти, как да се готвя мексикански такос. Опитайте тази невероятно пикантную и проста храна.

Необходими продукти:

  • Брашно — 230 Гр
  • Вода — 420 Грама (топла)
  • Глава Лук — 1 Брой
  • Олио — 2 Чл. лъжици
  • Кайма — 500 Гр
  • Подправки за тако — На вкус
  • Марулята — На вкус
  • Домати — 1-2 Парчета
  • Сирене На вкус

Брой порции: 14-16

Как да сготвим «Мексикански такос»

Мексикански такос - снимка стъпка 1 1. Готовите питки можете да си купите в магазина, но също така доста лесно да ги направите сами. За това се комбинират в мисочке брашно и топла вода.

Мексикански такос - снимка стъпка 2 2. Внимателно разбъркайте, покрийте с фолио и оставете в продължение на 15 минути. След извадете тестото. Ето това се е случило.

Мексикански такос - снимка стъпка 3 3. Разделете тестото на 14-16 еднакви парчета.

Мексикански такос - снимка стъпка 4 4. На работния плот поставете лист храна филм, в нея тестото и отгоре отново лист фолио.

Мексикански такос - снимка стъпка 5 5. Разточете тестото е доста тънко.

Мексикански такос - снимка стъпка 6 6. Изрежете равен кружочек.

Мексикански такос - снимка стъпка 7 7. Поставете на сухо в тиган и запържете на среден огън до румяности от двете страни.

Мексикански такос - снимка стъпка 8 8. Махнете от тигана и веднага завивате ето така. Ако тиква да се охлади, тя просто ще пляскане.

Мексикански такос - снимка стъпка 9 9. Когато питки ще бъде готов, може да се направи плънка. В тиган с малко олио запържете нарязания на кубчета лук.

Мексикански такос - снимка стъпка 10 10. Добавете към него каймата.

Мексикански такос - снимка стъпка 11 11. Се запържва, като се разбърква, за 10 минути. След като добавите пикантни подправки, разбърква се и се запържва каймата, докато омекнат.

Мексикански такос - снимка стъпка 12 12. Сложете малко от плънката тиква, прибавете малко нарязани на кубчета домати, маруля и настъргано сирене. Угощайтесь!