Месо на фурна с домати

Месо на фурна с домати

Време за приготвяне: 1 чаена 30 мин

Този прост и доста бърза рецепта ще ви позволи да приготвите вкусно месо на всеки гарниру. С рецептата се справи всяка домакиня. Така че вместо да се хванете за работа!

Начин на приготвяне:

От обикновените продукти, е възможно да се готви вкусно и лесно ястие, което ще изглежда празнично. И най-важното — не трябва да изразходват много време за приготвяне на такава храна. Месо на фурна с домати, приготвени по тази рецепта, се отнася именно до такива ястия, които са и вкусни, и беше шик. Месо е сочно и ароматно, домакиня съвсем не се уморяват, а оттам и всички ще бъдат доволни. За такова месо може да се подават всяка гарнитура: ориз, картофи, тестени изделия. Всичко зависи от тържественост на момента. Готви!

Необходими продукти:

  • Месо — 500 Грама (свинско месо, врат или филе)
  • Домати — 2 Броя
  • Лук — 1 Брой
  • Сол — 2/3 Чаени лъжички
  • Черен пипер мололтый — 2-3 Щепоток
  • Сухи подправки — 2-3 Щепоток (сушени ароматни билки: босилек, прованские билки, италиански билки)
  • Олио — 2 Чл. лъжици

Брой порции: 4-5

Как се готви Месо на фурна с домати»

Месо на фурна с домати - снимка стъпка 1 Месото моя, обсушиваем и нарязани на парчета с дебелина около 1-1,5 см, Леко (!) отблъсне, поръсва се със сол, черен пипер и подправки. Поставете подходящо месо в намазана с масло тавичка и се оставя в продължение на 15-20 минути.

Месо на фурна с домати - снимка стъпка 2 Почистете лука, нарежете го на кръгчета или на полукръгове, както ви харесва. Лежеше на лук, на върха на месо.

Месо на фурна с домати - снимка стъпка 3 Моите домати и нарязани на филийки с дебелина около 1 виж капак с домати, месо с лук. Покрийте формата с фолио и поставяме в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 40 минути. След това отстранете фолиото и печете месо във фурната за още 15 минути.