Месо по френски с картофи на фурна

Месо по френски с картофи на фурна

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Никой няма да остане безразличен към такова месо по френски с картофи във фурната. Готви ястието малко по-необичаен начин, а по точно, аз ще разкажа нататък. Ястието може да се сервира и на празник.

Начин на приготвяне:

Известно основно ястие — месо по френски с картофи на фурна — се готви за час и половина. Ако имате готова кайма, а след това още по-бързо. Тази рецепта е малко по-различен от традиционния, но на вкус не се променя, а напротив-остава безупречна. Първият слой е изложена картофи и след това лук, кайма, отново картофи и сирене. Всеки слой промазывается майонезата, след което всичко поливается смес от яйца, мляко и млечни налива.

Необходими продукти:

  • Кайма — 400 Гр
  • Картофи — 5 Броя
  • Сирене — 100 Гр
  • Мляко — 0,5 Чаши
  • Яйце — 1 Броя
  • Майонеза — 200 Грама
  • Лук — 1 Броя

Брой порции: 4-6

Как да сготвим «Месо по френски с картофи на фурна»

Месо по френски с картофи на фурна - снимка стъпка 1 1. Месо по френски с картофи на фурна съм подготвяла наскоро мъжа си за рождения Ден. Реши да се готви точно по тази рецепта. Почистени картофи и тънко го нарежете на филийки. Отделно нарежете лук полухалки. При желание може да се маринова, но не стана, защото с майонеза той също промаринуется.

Месо по френски с картофи на фурна - снимка стъпка 2 2. Поставете картофите в тава за печене, накладывая малко чаши един по един. Промазываем майонезата и се разстила с лук.

Месо по френски с картофи на фурна - снимка стъпка 3 3. Отгоре се разстила плънката и отново промазываем майонеза. Традиционно месо по френски език приготвя от слайсов свинско месо, но експерименти никой не е отменен.

Месо по френски с картофи на фурна - снимка стъпка 4 4. Затваряме всички картофи, отново промазываем майонеза и се поръсва със сирене. Сега изпращаме всички във фурната за 1 час. Температурата не трябва да надвишава 180 градуса. Отделно разбийте яйцата и млякото, добавете сол и подправки и се изсипва ни месо с картофи.

Месо по френски с картофи на фурна - снимка стъпка 5 5. След печене нека малко да престои. Красива румяная кора се образува за сметка на сирене и се налива.

Месо по френски с картофи на фурна - снимка стъпка 6 6. Сега можете да нарежете и сервирайте. На празничната маса може да се сервира направо във форма.