Мцвади

Мцвади

Време за приготвяне: 3 ч. и 0 мин.

Докато лятото не се стигна, непременно трябва да има време да опитате истински грузински шашлик мцвади. Много за това ястие, може би, никога дори и не са чували. Но ето го опитате, заслужава задължително!

Начин на приготвяне:

Това, което на грузински шашлик — един от най-вкусните, може би, на факта, че оспорващата е, има някои по-традиционни начини за приготвянето му. В тази рецепта ще ви разкажа как да се готвя мцвади, за които ще се използват достатъчно традиционен марината. Такъв шиш, въпреки това, се получава невероятно вкусно и ароматно.

Необходими продукти:

  • Шията е свинско — 3 Кг
  • Лук — 5 Броя (голям)
  • Черен пипер — 35 Броя (чушка)
  • Сол трапезария — 2 Ст. лъжици (голяма)
  • Сол адыгейская — 1 Член. лъжица
  • Дафинов Лист — 10 Броя
  • Оцет — 5 Ст. лъжици
  • Кисело-сладък сос — 5 Ст. лъжици

Брой порции: 5-6

Как да сготвим «Мцвади»

Мцвади - снимка стъпка 1 Месото измийте и нарежете на малки части парчета.

Мцвади - снимка стъпка 2 А сега се справи с маринатата. За да направите това, вземете купа, подгответе лучок (той трябва да бъде нарязани на кръгчета), лаврушку, два вида сол и черен пипер.

Мцвади - снимка стъпка 3 В купа, добавяме нарязаните по-рано месото, отгоре се поставят лучок. Добавяме приготвените в предишната стъпка съставки (сол, лаврушка, чушки, оцет.

Мцвади - снимка стъпка 4 Внимателно разбъркайте добре, за да месото соединилось с останалите съставки и промариновалась равномерно. Покрийте с вече получената смес се тарлеко, отгоре поставете товара. Поставете купа с месо се маринова на хладно място 2 часа. Ако има възможност да се маринова месото от нощта, тя да е постояло така една нощ, ще направи добре!

Мцвади - снимка стъпка 5 Подгответе мястото, където ще се изпържи шишчета. Замаринованное сложете месото на шишчета. Разстила върху жарта и внимателно да следим, за да ястието да се готви без огън (но в горещите въглени). Не забравяйте периодично да сбрызгивать месо (аз за това разбавляю оцет с водичкой в пропорции 1 супена лъжица. л. оцет на литър вода).

Мцвади - снимка стъпка 6 Розово и безумно ароматно мяско готово! Приятен апетит!