Правилният кебап

Правилният кебап

Време за приготвяне: 5 ч. и 0 мин.

Може би всеки мъж е убеден, че само той знае как да се готви най-подходящия барбекю. Но да се спори за това, какво трябва да се прави барбекю, глупаво — грамотни вариантите са много. Споделям една от тях.

Начин на приготвяне:

В съвременния свят не е толкова много места, където не знаете това приятно говеждо месо ястия. Истински майстори в приготвянето на това ястие се считат за бялата раса, и това не е чудно — защото в техните страни, шишчета е национално ястие. В наши дни рецепти за барбекю станаха толкова много, че понякога при избора на теряешься, без да знаят, каква е рецептата за по-подходящо. Разбира се, аз също много обичам всякакви експерименти с маринати, въпреки това, важно е да знаете основни правилната рецепта за кебап, които аз съм с вас споделям. Нищо излишно, само най-необходимото. Ако месото е прясно (а кебап трябва да се подготвят именно от прясно месо), кебап се окаже удивително меко, сочно и крехко. Желая ви късмет, хубава храна и хубаво време!

;)

Необходими продукти:

  • Свинско Месо — 2 Кг
  • Лук — 2 Кг
  • Сол — На вкус
  • Подправки — На вкус

Брой порции: 5

Как да сготвим «Правилния барбекю»

Правилният кебап - снимка стъпка 1 Месото измийте и нарежете на парчета минимум 4х4х4 виж

Правилният кебап - снимка стъпка 2 Лук, нарязани на кръгчета.

Правилният кебап - снимка стъпка 3 Внимателно выжимаем лък всички сок и разбъркайте с месото. Добавете сол, черен пипер. Сега трябва да се разбърка месо с лук и подправки и се оставя да се маринова за няколко часа. Маринова за един ден не го препоръчвам — твърде много. Оптимално — 3-4 часа, въпреки, че ако месото е старо, то тогава е време мариновки по-добре да се увеличи.

Правилният кебап - снимка стъпка 4 Месото нанизываем на шишчета.

Правилният кебап - снимка стъпка 5 Сега подготвяме върху жаравата до златисто кафяво. Въглищата не трябва да бъдат твърде силни, в противен случай месото отвън обгорит, а вътре ще остане сыроватым.

Правилният кебап - снимка стъпка 6 Шишчета готов! Приятен апетит!