Руло от кайма с яйце

Руло от кайма с яйце

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Руло от кайма с яйце — универсално ястие: готви съвсем просто, поради което е много подходящ за ежедневието готвене, и изглежда много добре, така, че не се срамува да сложите на празничната трапеза. Опитайте!

Начин на приготвяне:

Като цяло, традиция «обличат» цели варени яйца в пищна палто от мляно месо, а след това се пече или зажаривать, дошли от Северна Англия — по-специално, шотландците, много обичам така да правя. Но вариантите му са известни и обичани по целия свят, ето и Русия не изостава — вярно е, вместо да се покрие месото всяко яйце поотделно, ние се подготвяме не по-малко вкусна и красива ролка от няколко яйца. Оказва се, според мен, е страхотно! И така, рецептата е на рула от месо, с яйца — на вашето внимание.

Необходими продукти:

  • Кайма — 1 Кг
  • Яйца — 5 Броя
  • Гърди пушени — 150 Грама
  • Лук — 2 Броя
  • Магданоз и копър — 50 Грама
  • Сол — На вкус
  • Любими подправки за месо На вкус
  • Хляб пшеничен остаряла — 2-3 Филии

Брой порции: 5-7

Как да сготвим «Руло от кайма с яйце»

Руло от кайма с яйце - снимка стъпка 1 Бял хляб, накиснат в малко количество вода или мляко, яйца (4 броя) сложете да се запари. Как трябва да се замеси на ситно (само себе си, по-добре, ако той ще бъде начало, собственоръчно кайма поне 2 пъти, но качествен и магазини също ще отида — поне свино-говеждо, макар и пиле), смесваме го с хляб и останалото сурово яйце, сол, добавяме подправките и нарязания на ситно магданоз.

Руло от кайма с яйце - снимка стъпка 2 Бекон, нарязани на малки кубчета и се запържва за няколко минути в добре загрят тиган. Зажаривать до кафяв на цвят и не е необходимо — ако на мазнини растопился, парчета станат леко златисти, а за апартамент носеше богата пушена дух — време за закидывать в тиган лук, също нарязан на ситно. Когато стане прозрачен и мек, охлажда съдържанието на тигана и се смесват с месото. Дайте му малко почивка.

Руло от кайма с яйце - снимка стъпка 3 В очите споделяме плънката на две приблизително равни части. На дъното На застеленной фолио форма за печене се поставят половината от плънката, а върху нея, по — твърдо сварени, остуженные и обелени яйца. Леко приминаем ги, че всяко оказа се в плитък «гнездышке» от мляно месо.

Руло от кайма с яйце - снимка стъпка 4 Отгоре се поставя останалата плънка, разравниваем, разглаживаем, печати, докато формата на рула не прекратява толкова, колкото ни трябва. Покрийте с фолио.

Руло от кайма с яйце - снимка стъпка 5 Сложете да се търкаля в предварително загрята до 200 С фурна за около половин час. По-късно това време отворете фолиото и му даде подрумяниться още 10 минути. Извадете, отстранете фолиото и нарежете на части на парчета и сервирайте!