Шишчета от агнешко с бира

Шишчета от агнешко с бира

Време за приготвяне: 5 ч. и 0 мин.

Както се оказа, бира идеално за мариноване кебап, той прави месото много мек и нежен, и ето ви за пример отлична рецепта за приготвяне на кебап от агнешко месо в бирата.

Начин на приготвяне:

Аз отдавна знаеше за него рецептата за приготвяне на кебап от агнешко месо в бирата, но се опита да го реши само наскоро, сега тук бързам да споделя впечатленията си с вас. Всъщност той много ми хареса по две причини, първо, той лесно и бързо се приготвя, а от друга страна, месото е с него наистина се получава меко и сочно. Мисля си, сега аз ще направя такъв шашлычок доста често, ви съветвам и вие да го пробвам в скоро време. А за да направите това можете лесно и бързо, сега аз подробно ще ви разкажа как се готви кебап от агнешко месо в бирата.

1) За начало, ние, както обикновено, измийте месото, вытираем го сухи и нарязани на агнешко месо на малки парченца (4х4 см).

2) лук, почистете и нарежете го на половина пръстени.

3) Сега започваме слоеве плащам месо с лук в тенджера, всеки слой на агнешко месо, намажете с горчица и се поръсва с подправки. Когато всички месо и лук ще бъдат в тенджера, залейте агнешко с бира и го сложете в хладилник.

4) Трупа кебап в продължение на 4 часа, на всеки час съдържанието на тигана трябва да се бърка.

5) след изтичане На 4 часа сол нашия барбекю и насаживаем му на шишчета, да изпрати жариться на барбекю.

Ето такъв интересен рецептик, ми хареса много, така че аз препоръчвам го на всички, без изключение. И ви приятен апетит!

Необходими продукти:

  • Агнешко Месо — 1,8 Кг
  • Бира светло — 500 Милилитра
  • Горчица — 3, Чл. лъжици
  • Лук — 2-3 Парчета
  • Подправки На вкус (черен пипер чили на прах, хмел, suneli)
  • Сол — На вкус

Брой порции: 6-8