Шишчета от говеждо месо

Шишчета от говеждо месо

Време за приготвяне: 10 ч. и 0 мин.

Шишчета от говеждо месо — нещо невероятно вкусно, ако го правилно да се готвя. Да ви разкажа как да се направи така, че да телешки шишчета се получи сочна и мека.

Начин на приготвяне:

В естествени условия няма храна е по-добре, отколкото на барбекю, но е добре да приготвяте на барбекю не е толкова просто, колкото може да изглежда на пръв поглед. В приготвянето на кебап има много трикове, благодарение на които месото не става суха, а напротив, оказва се, сочно и меко. Телешки кебап, приготвен по тази рецепта със снимка, ще е по — нежнейшим, много сочен и мек. Приятно пикник!

Необходими продукти:

  • Говеждо Месо — 2 Кг
  • Лук — 150 Грама
  • Чушки — 2 Броя
  • Тиквички — 2 Броя
  • Босилек — На вкус
  • Сол, черен пипер — На вкус
  • Зехтин — 50 Милилитра

Брой порции: 12-16

Как да сготвим «Шишчета от говеждо месо»

Шишчета от говеждо месо - снимка стъпка 1 Говеждо и телешко месо, нарязани на части парчета за барбекю.

Шишчета от говеждо месо - снимка стъпка 2 Сладък пипер, нарязани на такива квадратчета, които може да бъде след това нанизывать на шпажки.

Шишчета от говеждо месо - снимка стъпка 3 На подобни парчета, нарязани и тиквички.

Шишчета от говеждо месо - снимка стъпка 4 Насаживаем на шпажки нашата говеждо месо, черен пипер и тиквички. Трябва да се редуват на парчета месо и парчета зеленчуци.

Шишчета от говеждо месо - снимка стъпка 5 Шпажки с шашлыком се поставят в контейнер (в него шишчета ще се маринова, в него впоследствие ние понесем барбекю на природата). Изхвърляме в контейнера на полухалките нарязан лук.

Шишчета от говеждо месо - снимка стъпка 6 Там също се добавят ситно нарязания пресен босилек. Цялото съдържание на контейнера за сол и черен пипер.

Шишчета от говеждо месо - снимка стъпка 7 Сега ключов момент — внимателно изсипете цялото съдържание на контейнера качествен зехтин. Благодарение на това телешки шишчета ще бъде мека.

Шишчета от говеждо месо - снимка стъпка 8 Цялото съдържание на контейнера се размеси добре и корабът се маринова.

Шишчета от говеждо месо - снимка стъпка 9 Шашлыку трябва замариноваться поне 2-3 часа, а най — 7-8 часа. След това се запържва за около нашия шашлычок познат начин — по добре горещи въглени, като периодично се обръща.

Шишчета от говеждо месо - снимка стъпка 10 Когато шашлычок покрита коричка — може да се свали от огъня и да ядат. Шишчета ще бъде много мек и сочен.