Шишчета от свинско месо класически

Шишчета от свинско месо класически

Време за приготвяне: 3 ч. и 0 мин.

Има голямо разнообразие от рецепти за барбекю, но точно този, може би, е позната от детството на всеки. Шишчета от свинско месо, класически вкус, който не не ще остави никого безразличен — на вашето внимание!

Начин на приготвяне:

«Строго, но с вкус», «нищо » допълнително», «благородна простота» — това е всичко точно за този от рецептата. В него, наистина, е налице най-малко съставки, но вкусовите качества на ястията това не се отразява, повярвай ми — напротив, се приготвя барбекю на тази рецепта, вие ще можете да усетите истинския вкус на месо на скара с дървени въглища, без никакви разсейващи добавки.

Искате ли да готвя вкусни шишчета от свинско месо? Класическата рецепта за това всенародно любим ястия без съмнение ще ви хареса!

Необходими продукти:

  • Свинско Месо — 2 Кг
  • Лук — 1 Килограм
  • Сол — На вкус
  • Пипер червен и черен На вкус
  • Бахар на прах — На вкус
  • Минерална вода — 0,7 Литра

Брой порции: 7-8

Как да сготвим «Шишчета от свинско месо класически»

Шишчета от свинско месо класически - снимка стъпка 1 Свинско месо (за предпочитане жирненькую, може да се гърдите, че във всяка порция е костилка), измити, обсушиваем кърпа, отстранете фолио и жили, нарязва на парчета. Размер — става произволно, но от само себе си, по-порежете, толкова по-бързо пожарится. Но и да записвате такава «мелкокалиберный» кебап по-лесно, и по богатство, той ще загуби — така че решете сами.

Шишчета от свинско месо класически - снимка стъпка 2 Лук чисти, измиване, нарязани на половина пръстени или на кръгчета, а после се жмякаем ръце, за да даде сок. Може да бъде част от лук, кайма, но тогава, преди пускането на жар лука каша с всяко парче трябва да се свали. Така че аз просто внимателно тя се простира нарязания на ситно лук.

Шишчета от свинско месо класически - снимка стъпка 3 Поставете месото и лука пласта в тенджера (това е по желание, но перемешается след това по-равномерно). Добавете сол, подправки. Изсипете съдържанието на тигана с вода — в идеалния случай, месото трябва да е леко, обхванати от марината. Разбърква се.

Шишчета от свинско месо класически - снимка стъпка 4 Поставяме под игото (костюм 3-литрова бутилка с вода, но може и друг съд адаптивна) и почистване на студено.

Шишчета от свинско месо класически - снимка стъпка 5 Минимум 3-5 часа извадете тигана, разбърква се месото и лука и се оставя на топло. Половин час по-късно нанизываем месо на шишчета, по желание чередуем свински късчета с лук пръстени.

Шишчета от свинско месо класически - снимка стъпка 6 Се пържи на скара с дървени въглища, за поливане на вода с оцет. Сервира се с маринован лук, хляб, пресни зеленчуци и обичан шашлычным сос!