Супа-гулаш по унгарски

Супа-гулаш по унгарски

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Отдавна щеше като нищо да хвана случай и да се намери повод за следващото ястие. Тя изпълва сытостью и дарява удоволствие на своите наситен вкус. Ето как се приготвя супа-гулаш по унгарски.

Начин на приготвяне:

Гулаш по унгарски — това е нещо средно между яхния и супа. У нас в семейството, такова ястие, което наричаме просто сос. Той се приготвя, не е толкова сложно, както може да си представите. Въпреки че сама по себе си телешко месо е доста трудно. Приготвя се много по-трудно, отколкото кокошка или свинско месо. Всичко това, защото за него трябва повече време и умение. Говеждо често се оказва труден при неправилна употреба. Тя обича течност, се сушат в нея не може.

Необходими продукти:

  • Говеждо Месо — 700 Гр
  • Картофи — 800 Гр
  • Черен пипер на български — 1-2 Парчета
  • Лук — 2-3 Парчета
  • Пипер лют — 1 Бр.
  • Чесън — 5 Скилидки
  • Растително Масло — 40 Милилитра
  • Сол, черен пипер, подправки На вкус
  • Червен пипер — На вкус
  • Подправки — На вкус

Брой порции: 6-8

Как да сготвимт «Супа-гулаш по унгарски»

Супа-гулаш по унгарски - снимка стъпка 1 За приготвяне на унгарския гуляша взех говеждо месо. Разбира се, филе. По принцип, ако месото е на зарове, и също не е толкова лошо. А ако решите да направите ястието по-течен, а семките ще бульон наваристости. Затова всеки своето. Говеждо месо трябва да се измива и се нарязва на тънки филийки (срещу влакна за предпочитане). След това загрейте дълбок тиган с растително масло. Говеждо се запържва.

Супа-гулаш по унгарски - снимка стъпка 2 Докато говеждото обжаривается на умерен огън, ще подготвим зеленчуци. Почистим картофи, лук и чесън. Картофите трябва нарязани на кубчета, но не много ситно. Рублата лук, хвърлям го в тенджерата с месото. Изля малко кимион. Запържете всичко за 10 минути.

Супа-гулаш по унгарски - снимка стъпка 3 Нататък, ми и разделываю български и чили чушки. Трябва да се сдобият с всички кости и чушки, нарязани на тънки пръстени. Пръстени, нарязани на 3-4 парчета. Сложете черен пипер на говеждо месо. Оставете да къкри под капак за 10 минути на среден огън.

Супа-гулаш по унгарски - снимка стъпка 4 Рублата ситно чесън. Като цяло, колкото повече, толкова по-вкусна ще бъде гулаш. По-добре да добавяте чесън порционно. Веднъж в средата на готвенето, друга — в края. Подвижен в в месото, червения пипер, сол и черен пипер. Залейте всичко с вода (да не е прекалено гореща). Ипотека картофи, затварям капака. Трупът на 40 минути, докато напълно омекнат.

Супа-гулаш по унгарски - снимка стъпка 5 Оставете да къкри гулаш останалото време на слаб огън. Перетушить му е трудно. Не е страшно, ако го изключите и на 20 минути по-късно. Готовото ястие се сервира настоявшимся и горещо с много зеленина и перчиком. Приятен апетит!