Супа с кюфтета и домати

Супа с кюфтета и домати

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Супа с кюфтета обичат и възрастни, и деца. Това е ястие, идеален за вечеря, което остава вкусна и на следващия ден. Супата се получава ярък, ароматно и полезно. Добавяме в нея зеленчуци.

Начин на приготвяне:

Супа с кюфтета се приготвя лесно. Зеленчуци, пържени, извайвам кюфтета и се вари. Моята рецепта за супа с кюфтета «разширен» ориз и български пипер. Освен това, аз използвам смес от месо — говеждо и свинско. Но можете да използвате само телешки или само на свинска кайма.

Необходими продукти:

 • Говеждо месо — 150 Грама
 • Свинска кайма — 150 Грама
 • Картофи — 1 Брой
 • Моркови — 1 Брой
 • Глава Лук — 1 Брой
 • Български пипер — 1 Бр. (Малки)
 • Домати — 1 Брой
 • Чесън — 2-3 Скилидки
 • Водата е преварена — 6 Чаши
 • Сол — На вкус
 • Пипер черен и черен пипер — На вкус
 • Ориз — 1/3 Чаша
 • Дафинов лист — 1-2 Броя
 • Олио — 3-4 Ст. лъжици

Брой порции: 8

Как да сготвимт «Супа с кюфтета и домати»

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 1 1. Измийте и почистете зеленчуци: чушка, картофи, моркови, домати. С домати, за да облекчи кожа, спадане на първо във вряща вода.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 2 2. Нарежете на малки кубчета картофи, моркови и чушка. Домати, нарязани на тънки резени.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 3 3. Обелете и фино котлет на чесън.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 4 4. Лук пропуснете през месомелачка или ситно нарязани.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 5 5. В купа, смесете говеждо месо — говеждо и свинско, лук, чесън, сол, черен пипер, яйце.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 6 6. Всички съставки се смесват до хомогенна кайма.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 7 7. От мляно месо вылепите кюфтета. Размер на кюфтета зависи от вашето желание. Малко по-бързо варени.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 8 8. Лепите кюфтета от мляно месо. 4-5 неща се оставят за печене — това ще даде супа допълнителен вкус и цвят.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 9 9. В тиган загрейте олио и слега се запържва 4-5 кюфтета.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 10 10. Ако кюфтета — големи, счупи ги с дървена шпатула и се запържва просто пълнеж.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 11 11. Добавете доматите и се разбърква, и се запържва. Уверете се, че месото и зеленчуците не са залепени към дъното.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 12 12. Доматите се наслаждават на консистенция, както е показано на илюстрацията.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 13 13. Към домати, добавете картофи, чушка и морков. Разбърква се и обжаривайте в продължение на 3-4 минути.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 14 14. Добавете нарязаните на ситно чесън. Разбърква се.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 15 15. Поставете зеленчуци в саксия. Аз веднага не пише, но зеленчуците могат първоначално да се пържи в тенджера, ако й се доверявате. Добавете преварена (топла или студена) вода.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 16 16. Ако желаете, добавете сол и черен пипер супа. Разбърква се още веднъж.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 17 17. Във врящата супа забрасывайте по една фрикадельке.

Супа с кюфтета и домати - снимка на стъпка 18 18. Огън сложете на средно-бавно и варете супата в продължение на 30 минути.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 19 19. Половин час по-късно добавете измити ориз.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 20 20. В супата, добавете и дафинов лист.

Супа с кюфтета и домати - снимка стъпка 21 21. Варете супата с кюфтета до готовност на ориза. Веднага след това сервирайте. Приятен апетит!