Свинско задушено с кисело мляко

Свинско задушено с кисело мляко

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Това ястие може да се приготви и в мультиварке: спестите време и намаляване на калории (в мультиварке може да се добави малко масло). По тази рецепта свинско, задушено с кисело мляко, се получава нежна и вкусна.

Начин на приготвяне:

Сос от доматено пюре и кисело мляко идеално се съчетава със свинско месо и подправки. За гарнитура към това ястие е идеален картофи, ориз или всяка каша. Ако искате да направите ястието по-малко питателна, използвайте нискомаслено кисело мляко. Да се готви ястието може да бъде в мультиварке, а могат да бъдат по същата технология на готвене или на тиган.

Така че, вижте как да приготвяте свинско месо, задушени в киселото мляко.

Необходими продукти:

  • Свинско Месо — 500 Гр
  • Кисело Мляко — 200 Грама
  • Доматено пюре — 100 Гр
  • Сол и подправки — На вкус

Брой порции: 3-4

Как да сготвим «Свинско, задушено с кисело мляко»

Свинско задушено с кисело мляко - снимка стъпка 1 1. Силно препоръчвам за тази храна се използват по-малко мазни видове месо. В идеалния вариант ще отговарят пуешко или пилешко филе, тъй като заедно с нискомаслено кисело мляко ястието става диетичен. Но свинско месо с кисело мляко върви просто отлично!

Свинско задушено с кисело мляко - снимка стъпка 2 2. Веднага изпращаме жариться свинско месо, нарязани на парчета, до златист цвят. В мультиварке това ще бъде начинът на «Горещо».

Свинско задушено с кисело мляко - снимка стъпка 3 3. Сега приготвя соса: смесете доматеното пюре с кисело мляко, сол и подправки.

Свинско задушено с кисело мляко - снимка стъпка 4 4. Разбърква се до хомогенна състояние и престои 10 минути.

Свинско задушено с кисело мляко - снимка стъпка 5 5. Залейте месото със соса, добавя се 150 мл вода, разбъркайте и оставете да къкри за около час.

Свинско задушено с кисело мляко - снимка стъпка 6 6. Ако водата се вари преди време, може да се излее, ако е необходимо.

Свинско задушено с кисело мляко - снимка стъпка 7 7. След един час ястието е готово! Сервирайте го с всяка гарнитура.