Варено-свинско месо с подправки

Варено-свинско месо с подправки

Време за приготвяне: 1 нам. 3 ч. и 0 мин.

Обожавам да готвя месо, пълнозърнест парче, то се получава сочен, вкусен и здравословен. Записвайте си рецептата, как се приготвя варено свинско месо с подправки. Това ястие е много добре ще пасне на всеки гарниру.

Начин на приготвяне:

За такава храна е по-добре да вземе месото със слой мазнини, така готовото ястие ще бъде по-сочни отвътре, но и постно парче е съвсем нередно. Освен свинско месо може да се използва телешко, агнешко или обикновена кокошка. Месо добре ще гарниру от картофи, сурови или печени зеленчуци. Му може да се прилага дори върху празничната маса.

Необходими продукти:

  • Свинско Месо — 1,2 Кг
  • Черен пипер — На вкус
  • Червен пипер — На вкус
  • Сух чесън — На вкус
  • Сол — На вкус

Брой порции: 6-8

Как да сготвим «Варено-свинско месо с подправки»

Варено-свинско месо с подправки - снимка стъпка 1 1. Във форма с плътно покриващи капак вливаю около един литър вода, поставете една супена лъжица сол и се разбърква. Месото се измива и пропусне в солен разтвор, покрити с капак и публикуване в хладилник за 1 ден.

Варено-свинско месо с подправки - снимка стъпка 2 2. В голяма чиния изля всички подправки, включително и сол и се разбърква им.

Варено-свинско месо с подправки - снимка стъпка 3 3. Свинско месо достаю от разтвора, бърше си хартиени кърпички и потопете в подправки от всички страни.

Варено-свинско месо с подправки - снимка стъпка 4 4. Перекладываю свинско месо във форма, без да солен разтвор и се оставя при стайна температура за 2-3 часа.

Варено-свинско месо с подправки - снимка стъпка 5 5. Мариновано месо перекладываю в пакет за печене и изпъди въздуха, след това оборачиваю още два пакета.

Варено-свинско месо с подправки - снимка стъпка 6 6. Перекладываю месо в пакет в тенджера и ги залейте го с вода.

Варено-свинско месо с подправки - снимка стъпка 7 7. Прижимаю месо съда, за това, че напълно са се намирали във водата, и се поставя на огъня. Довежда водата до кипене и списание и намалява с огъня до минимум, да се готвя за 1,5-2 часа.

Варено-свинско месо с подправки - снимка стъпка 8 8. Готовото месо достаю от тигана и перекладываю в купа, леко го извлече от опаковки. Порционно прилагане на масата топла или студена.