Задушено зеле със свинско месо

Задушено зеле със свинско месо

Време за приготвяне: 45 мин

Едновременно просто и много вкусно ястие, приготвено от свинско и зеле. Всичко се приготвя елементарно, така че да се справи дори за начинаещ готвач. Препоръчваме да се готви за обяд или вечеря!

Начин на приготвяне:

Пред вас е една проста рецепта за приготвяне на кисело зеле със свинско. Първо се запържва в растително масло, лук, след това добавете парченца свинско месо и се пържи до готовност на месото. Добавете настърган зеле, оставете да къкри под капак за 15 минути. В края сложете доматеното пюре и черен пипер, разбъркайте и оставете ястието до готовност около 5 минути. Късмет!

Необходими продукти:

  • Зеле — 600 Гр
  • Свинско месо, плът — 300 Грама
  • Лук — 1 Брой
  • Доматено пюре — 1,5 Г.». лъжици
  • Олио На вкус
  • Сол и черен пипер На вкус

Брой порции: 3-4

Как да сготвим «, Задушено зеле със свинско месо»

Задушено зеле с свинско - снимка стъпка 1 Загрейте в тиган олио и запържете в него нарязания на ситно лук до златисто кафяво.

Задушено зеле с свинско - снимка стъпка 2 Добавете към лука ситно нарязан свинско месо и се запържва, като се разбърква, за около 5-7 минути.

Задушено зеле с свинско - снимка стъпка 3 Междувременно shinkuem зеле.

Задушено зеле с свинско - снимка стъпка 4 Към почти готовому месо, добавете зелето и разбъркайте. Подправете със сол на вкус и оставете да къкри на слаб огън под капак 10 минути.

Задушено зеле с свинско - снимка стъпка 5 Добавете доматеното пюре и черен пипер, разбърква се. Оставете да къкри още 5-6 минути.

Задушено зеле с свинско - снимка стъпка 6 Приятен апетит!